Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας ♥ Μάθημα …στη φύση!

Προχθές Τετάρτη 08-05-2019 πραγματοποιήθηκε από το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας ένας ξεχωριστός τρόπος διδασκαλίας στο μάθημα των Καλλιτεχνικών

Πρώτος προορισμός ήταν η Ιερά Μονή της Παναγίας Πελεκητής. Είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη πλαγιά των βουνοκορφών των Αγράφων. Μας υποδέχτηκαν με αγάπη και μας ξενάγησαν στο χώρο.
Ήταν πανέμορφη η φύση από εκεί ψηλά. Αγναντεύει κανείς τη Λίμνη Πλαστήρα στο βάθος το Θεσσαλικό κάμπο και τριγύρω τα χιονισμένα βουνά των Αγράφων να πλαισιώνουν την Μονή της Παναγίας.

Στη συνέχεια οδηγηθήκαμε στη Πλαζ Πλαστήρα(Καλύβια Πεζούλας). Η φυσική ομορφιά ήταν πολύ ξεχωριστή. Τα νερά, κρυστάλλινα και ήρεμα σε προδιαθέτουν να ζωγραφίσεις το πλούτο του φυσικού τοπίου. Όλα τα παιδιά αρχίσαμε να ζωγραφίζουμε το φυσικό τοπίο. Αποτυπώσαμε στο χαρτί τη λίμνη, τον ουρανό, τα δέντρα, τα πουλιά ενώ τα συναισθήματα ήταν ποικίλα. Νιώσαμε χαρά, ψυχική ανάσταση, ηρεμία και γαλήνη. Η εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα μας παρείχε έντονες συγκινήσεις, μας πλούτισε με νέες εμπειρίες και παραστάσεις. Αποτέλεσε για εμάς μια ευχάριστη απόδραση από τη ρουτίνα και τις απαιτήσεις του σχολείου.
Η βιωματική διδασκαλία του μαθήματος των Καλλιτεχνικών στην φύση ήταν πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας για όλους τους μαθητές
Ευχαριστούμε πολύ την κυρία μας, Μαχαίρα Αναστασία για αυτό το ξεχωριστό μάθημα και τις κυρίες που μας συνόδευαν κ. Πινακούλα Ουρανία και κ. Σουλτάνη Ελένη.