Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΣΚΙΝΙΩΤΟΥ

Χειροποίητες δημιουργίες της Μαρίας *με γεύση από Θεσσαλία

ΥΛΙΚΑ

ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ Η ΧΟΙΡΙΝΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
5 ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
4-5 Κ.Σ. ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
4 Κ.Σ. ΛΑΔΙ
2 ΜΕΤΡΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΜΑΙΝΤΑΝΟ
ΔΥΟΣΜΟ
ΜΙΣΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
ΜΙΣΟ ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΛΙΓΗ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΡΑΣΟΠΟΤΗΡΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπωλ τον κιμά, σπάμε 1 αυγό, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το λάδι, τη 1 ντομάτα, τη μοτσαρέλα, την πιπεριά, το καρότο, τον μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά και την πάπρικα. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά, τον πιέζουμε για να γίνει ένα μέτριο παραλληλόγραμμο και στο κέντρο τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά καθαρισμένα, μία ντομάτα κομμένη σε φέτες, τη μουστάρδα και τυλίγουμε τον κιμά με τη βοήθεια της λαδόκολλα σε ρολό. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί μαζί με τη λαδόκολλα, με το σημείο της ένωσης προς τα κάτω. Το περιχύνουμε με ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί και βούτυρο.

Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο δυναμώνοντας προς το τέλος, μέχρι να ροδίσει αλλά να μην ξεραθεί. Ιδανικά συνοδεύεται με πουρέ πατάτας ή Baby πατατούλες που τις ψήνουμε μαζί με το ρολό.

Καλή επιτυχία!