Υλικά
- 3 μελιτζανες
- 3 κολοκυθάκια
- 3 πιπεριές
- 3 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 4 ώριμες ντομάτες
- 2 πατάτες
- γλυστρίδα - 1 ματσάκι
- άνηθος - μισό ματσάκι
- λάδι - 1 φλυτζάνι τσαγιού
- αλάτι
- πιπέρι
Κόβουμε (αφού έχουμε πλύνει καλά) σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τις δύο ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε τα λαχανικά σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα λαδώνουμε με δύο κουταλιές σούπας λάδι και τα αφήνουμε να ροδίσουν (αντί να τα τηγανίσουμε). Μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τα κρεμμύδια (σε φέτες) μία-δύο στροφούλες να ροδίσουν, προσθέτουμε την τρέβλα (γλυστρίδα), τα καρότα (σε ροδέλες), ανακατεύουμε ένα-δύο λεπτά, προσθέτουμε τις άλλες δύο ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, δύο φλυτζάνες νερό κι αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. 5 λεπτά πριν σβήσουμε τη σάλτσα προσθέτουμε τον άνηθο. Σ' ένα μεγάλο πιρέξ ή γάστρα βάζουμε τα λαχανικά που ψήσαμε, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 1ώρα.
Καλή επιτυχία!