Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Αυτά είναι δύο μαγευτικά σπήλαια της Λίμνης Πλαστήρα ♥

Κοντά στη μαγευτική λίμνη Πλαστήρα υπάρχουν πολλές σπηλιές που μπορείτε να επισκεφθείτε…

Ένα ξεχωριστό σημείο αποτελεί το σπήλαιο του Καϊμακιά που βρίσκεται στην περιοχή Μέγα Ρέμα η οποία είναι σχετικά κοντά στο ορειβατικό καταφύγιο και αποτελεί το μεγαλύτερο σπήλαιο του νομού Καρδίτσας.

Έχει εξερευνηθεί και στο εσωτερικό του υπάρχει υπόγειο ποτάμι τα νερά του οποίου εξέρχονται από αυτό τους χειμερινούς και ανοιξιάτικους μήνες. Έχει εντυπωσιακό διάκοσμο και επεκτείνεται σε δυο επίπεδα τα οποία περιλαμβάνουν συνολικό μήκος διαδρόμων 470μ.


Χαρακτηριστικά:

Μήκος άνω επιπέδου: 220μέτρα
Μήκος κάτω επιπέδου: 220μέτρα
Συνολικό μήκος: 470μέτρα
Γεωγραφικό πλάτος: 39° 16' 40.8498"
Γεωγραφικό μήκος: 21° 39' 8.7192"

O ΕΟΣΚ διοργανώνει πολλές δράσεις οπότε έχετε ευκαιρία να τα γνωρίσετε κι εσείς...



Επίσης, η σπηλιά του Γάκη είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια και μετά από αρκετή πεζοπορία. Η σπηλιά είναι γεμάτη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες ενώ παραμένει ακόμη και σήμερα αναξιοποίητη και σε ένα κομμάτι της ανεξερεύνητη. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Καρίτσα στη Λίμνη Πλαστήρα και λέγεται ότι το χρησιμοποίησε ο Θύμιος Γάκης ως κρυψώνα μετά την απαγωγής της αρχόντισσας Βασίλως. Έχει πλούσιο διάκοσμο και μεγάλο αριθμό νυχτερίδων. Για να φτάσετε στο σημείο του σπηλαίου απαιτείται πεζοπορία 3-4 ώρών. Στο τέλος του σπηλαίου υπάρχει σιφόνι με νερό το οποίο έχει εξερευνηθεί ελάχιστα. Η επίσκεψη στη σπηλιά του Γάκη πρέπει να γίνεται μετά από συνεννόηση με τον αρμόδιο φορέα αλλά και με τη συνοδεία ειδικού οδηγού.

Χαρακτηριστικά:

Οριζόντιο Σπήλαιο
Συνολικό μήκος διαδρομών: 190μέτρα

Γράφτηκε από
Φωτό: eoskarditsas.blogspot.gr
Πληροφορίες: enjoythessaly.com/plastiras-ota.gr