Ιδανικό
συνοδευτικό για τα τηγανητά κολοκυθάκια!
ΥΛΙΚΑ
4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ
ΣΚΟΡΔΟ (ή περισσότερες αν το θέλουμε
πιο καυτερό)
5 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ
(μπαγιάτικο)
2 Κ.Σ. ΞΥΔΙ
1 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
6-7 Κ.Σ. ΛΑΔΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε
σε νερό το ψωμί. Στο multi
ρίχνουμε καθαρισμένες τις σκελίδες του
σκόρδου με το αλάτι και γυρίζουμε 2-3
στροφές να κοπούν. Στύβουμε το ψωμί να
φύγουν τα νερά και το προσθέτουμε στο
multi, γυρίζουμε το διακόπτη
να φέρουν 2-3 στροφές τα υλικά μας και
αρχίζουμε και ρίχνουμε σιγά-σιγά το
λάδι και το ξύδι ενώ το multi
είναι σε λειτουργία, ώσπου να δέσει η
σκορδαλιά.
Τα παλιά τα χρόνια βάζαμε 2-3 κουταλιές σκορδαλιάς σε ένα μπουκάλι με νερό και το λέγαμε « σκορδάρι». Θεωρούσαν ότι τους ξεδιψάει.