Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΣΚΙΝΙΩΤΟΥ



Ιδανικό συνοδευτικό για τα τηγανητά κολοκυθάκια!


ΥΛΙΚΑ
4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ (ή περισσότερες αν το θέλουμε πιο καυτερό)
5 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ (μπαγιάτικο)
2 Κ.Σ. ΞΥΔΙ
1 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
6-7 Κ.Σ. ΛΑΔΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε σε νερό το ψωμί. Στο multi ρίχνουμε καθαρισμένες τις σκελίδες του σκόρδου με το αλάτι και γυρίζουμε 2-3 στροφές να κοπούν. Στύβουμε το ψωμί να φύγουν τα νερά και το προσθέτουμε στο multi, γυρίζουμε το διακόπτη να φέρουν 2-3 στροφές τα υλικά μας και αρχίζουμε και ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι και το ξύδι ενώ το multi είναι σε λειτουργία, ώσπου να δέσει η σκορδαλιά.

Τα παλιά τα χρόνια βάζαμε 2-3 κουταλιές σκορδαλιάς σε ένα μπουκάλι με νερό και το λέγαμε « σκορδάρι». Θεωρούσαν ότι τους ξεδιψάει.