Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Νάνος, ο νέος Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα

Ο γεννημένος στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, Παναγιώτης Νάνος, με επαγγελματική παρουσία στον χώρο της Υγείας τα 30 περίπου από τα συνολικά 35 έτη του εργασιακού του βίου, είναι από χθες ο νέος διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Υγείας, από κοινού με τα ονόματα των νέων διοικητών σε σειρά νοσοκομείων της Αθήνας.
Ο κ. Νάνος, το όνομα του οποίου ως επικρατέστερου να αναλάβει τη θέση είχε αναφέρει πρώτη η «Ε» την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του στα τέλη του δεύτερου δεκαημέρου του Μαΐου, καθώς απαιτούνται ορισμένες μέρες για να πάρει ΦΕΚ η τοποθέτησή του.
Ο νέος διοικητής του ΠΓΝΛ, δεν θέλησε χθες να προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση, επισημαίνοντας πάντως ότι προτιμά να μιλά διά του παραδείγματος της δουλειάς του.
ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Μια εικόνα του προφίλ του Παναγιώτη Νάνου είναι δυνατό να σχηματίσει κανείς διαβάζοντας το ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό του, όπως το έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.
Συγκεκριμένα:
Παναγιώτης Νάνος του Ιωάννη, γέννηση Μορφοβούνι Καρδίτσας 1962,
Σπουδές – κατάρτιση:
α. Απόφοιτος Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας, ΤΕΙ Αθήνας (Διοίκησης Μονάδων Υγείας).
β. Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
γ. Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας - EΣΥ, ΕΑΠ Πατρών.
δ. Συμμετοχή σε επιμορφωτικά προγράμματα του ΕΚΔΔΑ, Συνέδρια, κλπ.
Επαγγελματική Δραστηριότητα - Διοικητική εμπειρία:
Αναπληρωτής Διοικητής 3ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας, από 28/2/2010 – 4/3/2015 (ΕΘ1), μεταξύ των άλλων αρμόδιος για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του ΠΕΔΥ 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, με σημαντικές οργανωτικές πρωτοβουλίες
Διοικητής στο Γ.Ν. Κύμης από 26/3/2002 - 20/9/2004 (ΕΘ1)
Διοικητικό στέλεχος Γ.Ν. Καρδίτσας, με συνολική προϋπηρεσία στο ΕΣΥ τριάντα συναπτά (30) έτη, από τα 35 συνολικά έτη του εργασιακού βίου, με άριστες αξιολογήσεις και θητεία σε διάφορες θέσεις ευθύνης, από τον Μάιο του 2015 υποδιευθυντής της Διοικητικής Υπηρεσίας του ΓΝ Καρδίτσας.
Θητεία στο Υπουργείο Υγείας & Κ.Α., αποσπασμένος στη Διεύθυνση Προσωπικού, τμ. Β, κατά την περίοδο ανάπτυξης του ΕΣΥ (1985 – 1989).
Θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση:
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Πλαστήρα Καρδίτσας (1999 – 2000),
Πρόεδρος του Κέντρου Ιστορικών Μελετών «Ν. Πλαστήρας» (1999 -2003) και αντιπρόεδρος αυτού (1995 – 1998).
Εκπαιδευτική δραστηριότητα: Οργανωτικός και επιστημονικός υπεύθυνος προγραμμάτων κατάρτισης υπαλλήλων ΓΝΝΚ. Εκπαιδευτής σε πανελλήνια προγράμματα κατάρτισης του ΚΕΚ Κέντρου Ψυχικής Υγείας του ΥΥΚΑ, καθώς και σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων.
Έρευνες - Μελέτες – Συνεργασίες: Από το 1986 μέχρι σήμερα εκπονήθηκαν συνολικά ογδόντα μελέτες – εξειδικευμένες εργασίες, (οι περισσότερες ατομικές, αλλά και ομαδικές) αρκετές από τις οποίες ανακοινώθηκαν σε Πανελλήνια και Ευρωπαϊκά Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες.
Συμμετοχή σε Επιστημονικούς & άλλους Φορείς:
Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής για την Ποιότητα Υπηρεσιών Υγείας 3ης ΥΠΕ.
Ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Μanagement Yπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ), αντιπρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής και μέλος του Δ. Σ. (2003 –2006), οπότε και αποχώρησα.
Μέλος της Εταιρείας Καρδιτσιώτικων Μελετών (1995 – σήμερα).
Πρόσθετες γνώσεις - εμπειρία Η.Υ.: Πολύ καλή γνώση των βασικών προγραμμάτων (WORD – EXCEL – Power Point), ευχέρεια στη χρήση νέων τεχνολογιών. Εμπειρία χρήσης Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων Υγείας.
Συγγραφικό έργο: Συστηματική ενασχόληση με λογοτεχνία, ποίηση και τοπική ιστορία. Κυκλοφόρησαν 5 βιβλία, το βραβευμένο μυθιστόρημα «Σκιές οδοιπόρων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», όπως πρόσφατα κυκλοφόρησε ποιητική συλλογή με πεζά ποιήματα «Τιθωνού Σιωπές». Πολλές εργασίες δημοσιεύτηκαν σε πρακτικά Συνεδρίων, επίτομα περιοδικά όπως «Θεσσαλικό Ημερολόγιο», κ.ά.
Κοινωνική Προσφορά & Δράση: Εκτιμώντας τις αρχές του Εθελοντισμού και την ανάγκη για κοινωνική προσφορά, από το 1978 μέχρι σήμερα αδιάλειπτη η συμμετοχή σε Διοικήσεις Συλλόγων και Φορέων, Διεθνών Φεστιβάλ, μέλος Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας, κ.ά.
Μ.Κ.