Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΣΚΙΝΙΩΤΟΥ

ΖΥΜΗ:
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 Κ.Σ. λάδι
1 Κ.Σ. αλάτι
½ ποτήρι χλιαρό νερό

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με τα δάχτυλα και κάνουμε μία μέτρια ζύμη, ίσα να ξεκολλάει από τα δάχτυλά μας.



ΓΕΜΙΣΗ:
1 κιλό κολοκύθι τριμμένο (ξερό ή χλωρό)
2 αυγά
2 Κ.Σ. λάδι
3 Κ.Σ. αλεύρι (κοφτές)
8 Κ.Σ. ζάχαρη (κοφτές)
2 ½ ποτήρια γάλα
1 Κ.Γ. αλάτι


Σε ένα μπολ βάζουμε το κολοκύθι, ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι. χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και το γάλα και τα ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη.

Ανοίγουμε 3 φύλλα και τα στρώνουμε σε ένα ταψί (φύλλο, λίγο λάδι, φύλλο…). Ρίχνουμε τη γέμιση με το κολοκύθι και γυρίζουμε τις άκρες σε κόρα προς τα μέσα. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα.

Καλή επιτυχία!




Χειροποίητες δημιουργίες της Μαρίας *με γεύση από Θεσσαλία