Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Το νέο βιβλίο του Καρδιτσιώτη Δημήτρη Αγγελή ♥ με τίτλο «Απ' τ' Άγραφα στις Θεσπιές»

Ο Δημήτρης Αγγελής γεννήθηκε στην Καρδίτσα, στο χωριό Πρόδρομος το 1964.
Υπηρέτησε ως αξιωματικός στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι πτυχιούχος της Σ.Α.Ε.Α.(Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας), και απ’ το 2012 απόστρατος της Ελληνικής Αστυνομίας με τον βαθμό του Αντιστρατήγου. Οι τελευταίες υπηρεσίες που υπηρέτησε είναι οι: α) Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Καρδίτσας 2006-2010 και β) Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας 2010-2012.
Έχει δημοσιεύσει σε λογοτεχνικά-ιστορικά περιοδικά.
Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.
Έχει γράψει 3 βιβλία.

Μόλις εκδόθηκε απ' τις Εκδόσεις "Οδός Πανός" το τρίτο βιβλίο του, η ποιητική συλλογή με τίτλο "Απ' τ ' Άγραφα στις Θεσπιές".

"Το δοξαστικό τής Θεσσαλίας"έργο τού Ιωάννη Τρούκη.Είναι ο τίτλος τού χαρακτικού τού εξωφύλλου τής ποιητικής μου συλλογής "Απ' τ' Άγραφα στις Θεσπιές" (εκδόσεις Οδός Πανός), που φιλοτέχνησε ο αείμνηστος Ιωάννης Τρούκης καταξιωμένος Καρδιτσιώτης ζωγράφος - γλύπτης, ενώ η χρήση του επετράπη χάρη στην ευγενική παραχώρηση σχετικής αδείας από την σύζυγό του Καρδιτσιώτισα χορογράφο - χοροθερπεύτρια Μαρία Καραπαναγιώτη.
Το χαρακτικό παρουσιάζει:
- Την αρχαιοελληνίδα θεά της γονιμότητας και της ευφορίας τής γης Δήμητρα, στεφανωμένη ως Θεσσαλή γκαραγκούνα, φορώντας την επίσημη, "τρανή", γυναικεία παραδοσιακή γκαραγκούνικη στολή.
- Κεφαλή τού Βουκεφάλα, τού θεσσαλικού ονομαστού αλόγου τού Μ. Αλεξάνδρου.
-Κεφαλή τού Θεσσαλού ήρωα Αχιλλέα.
- Στάχυα, που είναι σύμβολο της θεάς Δήμητρας.
- Δρεπάνι θερισμού, αμφορέα - πυθάρι κ.α.

Περιγραφή

ΘΑΥΜΑ Και πάει ο έρμος (ο φυματικός) στην Παναγιά Προυσιώτισσα στη χάρη της πεσκέσι, τη γιατρειά του για να βρει τον πόνο του να διώξει. Και σαν εκείνη επείσθη και τού 'δοκε το ποθητό, λέει της: "Πού να το 'ξέρα γω πως ήθελες μουλάρι τάμα για να με γειάνεις".

Στίχοι τού ποιήματος με τίτλο:

"Ο Αλομπάρ", σελίδα 21

"Θέλω τύφλα τση μεθιάς
με τον Βάκχο, τον Πάνα και τους σάτυρους
πανάρχαιο χορό να σύρω,
σεληνιασμένος.
Κι ύστερα ζεϊμπεκιά "τα νιάτα τα μπερμπάντικα......"
Καλοτάξιδο!

Το 2008 εκδόθηκε το βιβλίο με τίτλο "Ελλήνων αγώνες, εκκλησίας μάχες 1191 - 1821"

Περιγραφή

Ποια η αλήθεια για τη συμμετοχή και την προσφορά του κλήρου και της εκκλησίας στους απελευθερωτικούς αγώνες του ελληνισμού;
- Έδρασαν; με ποιον τρόπο.
- Αντέδρασαν; Γιατί και με ποιους σκοπούς.
- Τι πράγματι επεδίωξαν και ποιος ο ρόλος τους;
- Ποιους στόχους εξυπηρέτησε η στάση τους;
- Πώς επηρέαζα την εξέλιξη των γεγονότων;
- Τα κίνητρά τους;
- Ωφέλησαν ή έβλαψαν; Και ποιους;

Αυτό το αντικείμενο της έρευνας:
- Τεκμηριωμένη ιστορική αλήθεια σ' όλη της την έκταση και
- Η λεύτερη παρουσίαση και των δύο όψεων του ίδιου "νομίσματος".

Το 2003 εκδόθηκε το βιβλίο με τίτλο "Ελληνική σημαία 480 π.Χ. - 2000 μ.Χ."



Περιγραφή


Με το χρώμα του ουρανού υποδηλώνεται η θεότητα του αγώνα, με το λευκό ο καθαρός, άμωμος και αγνός σκοπός των Ελλήνων και με το σταυρό η θεϊκή προστασία και βοήθεια. Οι εννέα κυανόλευκες ταινίες αντιπροσωπεύουν τις εννέα συλλαβές του ελευθερία ή θάνατος, που ήταν ο όρκος των παλικαριών της επανάστασης.
Η γαλανόλευκη εκπέμπει το φως του άσβηστου πόθου για την ακεραιότητα της Ελλάδας, με την αντίσταση που φτάνει ως την αυταπάρνηση σε κάθε είδους εισβολή στην εδαφική ή την πνευματική μας περιουσία.
Επιθυμώ ολόψυχα το βιβλίο μου να αποτελέσει για τη νέα γενιά, προσφορά ανακάλυψης -ξανά- και αναζωπύρωσης των μοναδικών αξιών που κατέκλυσαν την Ελληνική Ιστορία: Η αετίσια αίσθηση της ελευθερίας, η αγωνιστική αποφασιστικότητα, η φιλοπατρία και η υπευθυνότητα απέναντι σ' αυτά τα ιδανικά, η οποία κατευθύνει ξεκάθαρα στην αντίληψη του ηθικού καθήκοντος και τη διαφύλαξή τους. Του χρέους δηλαδή, το οποίο εξυμνείται μέσα από την Ελληνική Ιστορία......


Πηγή: http://biblionet.gr/

https://www.protoporia.gr/