Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Πατριαρχική Αντιπροσωπεία στο Βατικανό ~ Ανάμεσά τους και ο Καρδιτσιώτης ♥ Επίσκοπος κ. Μάξιμος


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Εκκλησία της Ρώμης


Τριμελή επίσημη Αντιπροσωπεία απέστειλε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Ρώμης με την ευκαιρία της Θρονικής Εορτής αυτής.

Στην Πατριαρχική Αντιπροσωπεία έλαβαν μέρος ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, επί κεφαλής αυτής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και ο Διάκονος Βοσπόριος, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Στις 28 Ιουνίου η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Χριστιανική Ενότητα όπου συζήτησαν επίκαιρα θέματα και στη συνέχεια τους δέχθηκε ο Αγιώτατος Πάπας Ρώμης κ. Φραγκίσκος σε κατ’ ιδίαν ακρόαση. Το μεσημέρι ο Πάπας Φραγκίσκος προσκάλεσε την Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε γεύμα.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το ανακοινωθέν από την συνάντηση των δύο πλευρών:
«Με την ευκαιρία της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, προστατών Αγίων της Εκκλησίας της Ρώμης, Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού κ. Ιώβ, τον Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο και τον Διάκονο κ. Βοσπόριο, συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Καρδινάλιο κ. Kurt Koch, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, και τον Πανοσιολογιώτατο κ. Andrea Palmieri, Υπογραμματέα της Επιτροπής.