Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

ΣΤΑΦΥΛΑΡΜΙΑ ή αλλιώς ΣΤΑΦΛΑΡΜΙΑ ~ Συνταγή ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΗ ♥

Φωτογραφία: από Anna Kousiantza
Υλικά
Σταφύλια
Μούστος

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα σταφύλια και τα βάζουμε δύο μέρες μέσα στον ασβέστη για να σφίξουν. Μετά τα βγάζουμε και τα πλένουμε καλά για να φύγει ο ασβέστης. Μετά τα βάζουμε μέσα σε ένα καζάνι στο οποίο βράζει ο μούστος. Τ’ αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει. Αφού τα αφήσουμε αρκετή ώρα να κρυώσουν, τα βάζουμε μέσα στο πλυθάρι. Πάνω από το πλυθάρι τοποθετούμε ένα πιάτο και το γύρω - γύρω στο πιάτο βάζουμε γύψο και το αφήνουμε να βράσει. Αφού βράσει το τρώμε το χειμώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ: https://karditsas.blogspot.com/2015/10/blog-post_28.html