Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Φρουτοσαλάτα από τη Μαρία Κοσκινιώτου


Συνδυάστε φρούτα εποχής για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα!

  • 1 μικρό πεπόνι
  • 10 κεράσια
  • βερίκοκα
  • ροδάκινα
  • 1 μπανάνα
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 2 κουτ.σουπ.ζάχαρη
Υλικά 
  • πεπόνι 
  • κεράσι
  • βερίκοκο  
  • μπανάνα 
  • γλυκαντικές ουσίες 
  • ζάχαρη 
  • κονιάκ
Εκτέλεση

Πλένουμε τα φρούτα τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια, τη φλούδα από τη μπανάνα και τα ρίχνουμε σε ένα μπόλ. Πλένουμε το πεπόνι, κόβουμε το πάνω μέρος, αδειάζουμε το περιεχόμενο του και το προσθέτουμε σε κομμάτια στο μπόλ με τα άλλα φρούτα. Ρίχνουμε στο μπόλ τη ζάχαρη, το κονιάκ, ανακατεύουμε να αναμιχθούν τα φρούτα και τα ρίχνουμε στη φλούδα του πεπονιού που χρησιμοποιούμε για σαλατιέρα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το πεπόνι στο ψυγείο για 4 ώρες να κρυώσουν τα φρούτα και να μπερδευτούν τα υγρά τους.

Η φρουτοσαλάτα είναι έτοιμη δροσερή και λαχταριστή να την απολαύσετε, ριλαξάροντας στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας, μόνοι ή με παρεούλα.

Tip: Το πεπόνι μπορεί να αντικατασταθεί με καρπούζι αν έχετε περισσότερους καλεσμένους.