Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Γιώργος Θεολόγης ♥ Ο Καρδιτσιώτης Πανελληνιονίκης και προπονητής Kick Boxing

Γιώργος Θεολόγης
Ο Γιώργος Θεολόγης είναι στον χώρο του Kickboxing 23 συναπτά έτη αρχικά ως αθλητής και εν συνεχεία τα τελευταία χρόνια έχοντας εξίσου επιτυχημένα τον ρόλο του προπονητή.
Mπορεί πλέον να δραστηριοποιείται στο Σχηματάρι διαμένοντας εκεί μόνιμα, όμως δεν ξεχνά και δεν λησμονεί ποτέ τον τόπο καταγωγής του , την Καρδίτσα , διατηρώντας και κρατώντας επαφές με το σπίτι του που διατηρεί από την πρόγιαγιά του στο Ανθοχώρη (παλιό Φλωρέσι).
Ο Θεολόγης ξεκίνησε το Kickboxing από την ηλικία των 12 ετών , το 1994 , έχοντας ως δάσκαλο τον αξιολογότατο Τάσο Τσάλα που έχει αναδείξει πολλούς κορυφαίους μαχητές στο άθλημα στην Ελλάδα.
Δίπλα του αγάπησε ιδιαίτερα το άθλημα του Kickboxing , μιας και του προσέφερε πράγματα όπως τον σεβασμό , την  πειθαρχία και κυρίως την ταπεινοφροσύνη, που άλλα σπορ δεν μπορούσαν να του δώσουν ως προσωπικότητα που εξελίσσεται.
Κατά την εφηβεία του κατάφερε , έχοντας έντονα τα χαρακτηριστικά του ανταγωνισμού και του συναγωνισμού μέσα του, για 7 συνεχή χρόνια να στέφεται Πανελληνιονίκης στα δυο πιο μαχητικά αγωνιστικά στυλ του Kickboxing, αυτά του Kick Light και του Full Contact.
Συμμετείχε παράλληλα και σε Επίλεκτους Αγώνες σε μαχητικές βραδιές που δεν είχαν βέβαια την λάμψη και την αποδοχή που κατέχει σήμερα και στην συνείδηση του κόσμου το Kickboxing.
Η αγωνιστική του πορεία σταμάτησε στα 27 του χρόνια , έπειτα από την απώλεια του πατέρα του. Τότε ως προστάτης οικογενείας δεν ήθελε πλέον οι δικοί του άνθρωποι να τον βλέπουν  να αγωνίζεται έτσι έντονα και να χτυπιέται στα ρινγκ.
Ως εκ τούτου από το 2010 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα δραστηριοποιούμενος αρχικά σε τοπικά γυμναστήρια, μέχρι και το 2014 όπου και κατάφερε να δημιουργήσει την δική του υπερσύγχρονη σχολή στο Σχηματάρι.

Ο πρωταθλητής μας Τάσος Μεντής ! Ο καλύτερος 18χρονος στην Ελλάδα. 3 φορές πρωταθλητής Ελλάδος. Έχει κερδίσει τα πάντα σε τίτλους στην Ελλάδα και σε επαγγελματικούς αγώνες

Εδώ και 9 χρόνια στην προπονητική του καριέρα ο Γιώργος Θεολόγης έχει επιδείξει εξαιρετικά αποτελέσματα  βγάζοντας αθλητές που έχουν κατακτήσει 58 πανελλήνια μετάλλια, καθώς και μαχητές που έγιναν 23 φορές πρωταθλητές Ελλάδος , κατακτώντας και εκατοντάδες νίκες σε διασυλλογικό επίπεδο με πολλές διακρίσεις και σε επίλεκτους επαγγελματικούς αγώνες.
Δημιούργησε και «έτρεξε» ακόμα δύο φορές και δική του διοργάνωση , το «Air Force Kickboxing Tournament» που αρίθμησε άνω των 350 αθλητών με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.
Ακόμα συμμετείχε ως συνδιοργανωτής σε δύο επαγγελματικές βραδιές με την επωνυμία ‘VERSUS’, από όπου αναδείχτηκε και το εξαιρετικο ταλέντο του νεαρού μαχητή του Τάσου Μεντή.  Αθλητή που έχει γίνει ως τώρα 3 φορές πρωταθλητής Ελλάδος , κορυφαίος σε αυτή την ηλικία στην χώρα μας στα 71 κιλά στο στυλ του Κ1.
Μάλιστα θα συμμετάσχει και στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας Kickboxing που θα αγωνιστεί στο προσεχές Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, εκεί όπου ο Γιώργος Θεολόγης αποτελεί προπονητικό μέλος της Εθνικής Ελλάδος.
Σήμερα σε ένα χωριό 4.000 περίπου κατοίκων, οι «Μονομάχοι Σχηματαρίου» , όπως επονομάζεται ο Σύλλογός του , συνιστά μία από τις πιο λαμπρές ομάδες της επαρχίας , με μαχητές που συναγωνίζονται επάξια και ευθέως εκείνους των αστικών πόλεων.
Ο ίδιος επικοινωνεί την παρουσία του στον χώρο ως εξής :
«Αποδείξαμε χρόνια τώρα ότι μπορούμε και θα συνεχίσουμε σε αυτό τον ρυθμό και τα επόμενα χρόνια δημιουργώντας και εξελίσσοντας την μεγάλη μας Ακαδημία εξαιρετικών ταλέντων στα μαχητικά σπορ.
Το Kickboxing Είναι Αθλητισμός και το άθλημα αυτό είναι για όλους!
Δημιουργούμε ισχυρούς χαρακτήρες και προσωπικότητες στην νέα γενιά απέναντι στον πάσης φύσεως εκφοβισμό (bullying) , τονώνοντας την αυτοποπεποίθησή τους. Τους βοηθάμε να ξεφύγουν από τα στραβά μονοπάτια της ζωής εστιάζοντας την προσοχή τους σε αρετές που πραγματικά έχουν αξία και σημασία.
Και όλα αυτά τα κάνουμε με Αγάπη!
Και όπως πάντα λέω :
«Όπως ο ήλιος είναι για τα λουλούδια, έτσι είναι και η επιβράβευση για τα παιδιά!
Πάντα με πίστη στο Θεό!»