Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Καρδίτσα ♥ 20ος Κολυμβητικός Διάπλους Λίμνης Πλαστήρα

Σε ένα τοπίο βγαλμένο από σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας,  οι πάνω από 200 συμμετέχοντες και συνοδοί του επετειακού Κολυμβητικού Διάπλου της Λίμνης Πλαστήρα απόλαυσαν τα υπέροχα νερά της λίμνης και την οροσειρά των Αγράφων που στεφανώνει τη λίμνη. Στα 60 χρόνια από τη δημιουργία της λίμνης, είναι σημαντικό που γίνεται πόλος έλξης από κόσμο για να ζήσουν την εμπειρία κολύμβησης στα πεντακάθαρα νερά της. 
Είναι ένας αγώνας που ενώνει τις δύο πλευρές της λίμνης και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ζήσουν την εμπειρία να ανακαλύψουν όλο το εύρος μίας περιοχής που έχει τόσα πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη.
Συνολικά το διήμερο της διοργάνωσης έγιναν τέσσερεις αγώνες. 

Το Σάββατο το απόγευμα έγινε ο παιδικός αγώνας 500 μέτρων με συμμετοχή παιδιών από την ευρύτερη περιοχή σε ιδανικές συνθήκες.  
Την Κυριακή το πρωί έγιναν οι υπόλοιποι αγώνες. Στα τέσσερα χιλιόμετρα που θεωρείται ο πιο δημοφιλής αγώνας, στο ένα χιλιόμετρο που είναι για όσους μπαίνουν στις μεγάλες αποστάσεις και στα οκτώ χιλιόμετρα που είχε συμβολικό χαρακτήρα γιατί συμμετείχαν έμπειροι κολυμβητές και έγινε λόγω επετείου φέτος, αλλά θα καθιερωθεί από την επόμενη χρονιά. 

Η διοργάνωση υλοποιείται από τον Ναυταθλητικό Σύλλογο Λαμπερού, με την αιγίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και πλήθος ιδιωτών χορηγών και υποστηρικτών που έχουν πιστέψει στην αθλητική εκδήλωση που προβάλει την περιοχή σε όλη την Ελλάδα. 
Η συντριπτική πλειοψηφία των κολυμβητών ήρθε για τη διοργάνωση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και από άλλα σημεία της Ελλάδας. 

Ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Συλλόγου Λαμπερού Απόστολος Ζέρβας τόνισε "ότι για όλους εμάς που ασχολούμαστε πολλούς μήνες για αυτές τις μέρες των αγώνων, είναι πολύ σημαντικό ότι όσοι συμμετέχουν είναι χαρούμενοι και μεταφέρουν τις εικόνες και τα συναισθήματα τους στα μέρη που ζουν και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής μας. Ευχαριστώ όλους τους εθελοντές και τα μέλη του Συλλόγου μας που προσπαθούν για να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η διοργάνωση. Πολύτιμη είναι η αρωγή και υποστήριξη από το Δημήτρη Χαραλαμπίδη και τον Ταυρωπό που με την εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια σε αθλητικές δραστηριότητες βοηθάει στην υλοποίηση του αγώνα".
Από την πλευρά του ο νεοκλεγείς Δήμαρχος του Δήμου Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος "δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τη διοργάνωση και το επόμενο καλοκαίρι θα είναι διοργάνωση σταθμός που θα περιέχει πολλά περισσότερα στη νέα εικοσαετία που ξεκινάει. Αναφέρθηκε στον αθλητικό τουρισμό που είναι μία μορφή τουρισμού που μπορεί να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην περιοχή στην καλοκαιρινή περίοδο. Η Λίμνη Πλαστήρα θα γινει προορισμός τεσσάρων εποχών τόνισε με έμφαση".

Αποτελέσματα:

Γενική Κατάταξη 1km

1) Χριστίνα Μαγγανά
2) Χριστίνα Χάρμπα
3) Κων/νος Δαβερώνας

Άνδρες 4km

1) Λάμπρος Παπαθωμάς
-) Άγγελος Καπαρτζιάνης
3) Αθανάσιος Μπαμπλέκης

Γυναίκες 4km

1) Άρτεμις Ζαρκαδούλα
2) Σταυρούλα Συμώνη
3) Pascale Purnelle

Γενική Κατάταξη 8km

1) Γιώργος - Μάριος Μαραγγός
2) Παναγιώτης Μπαντουβάνης
3) Στέφανος Στεφανίδης

Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Γρυμπογιάννης.