Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Καραγκούνικη συνταγή ♥ Πάπια Καβουρμά

Φωτογραφία: Αχιλλεας Μπανασιος 
Βράζουμε την πάπια με αλάτι και πιπέρι.Σε άλλη κατσαρόλα καίμε λάδι με αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να κοκκινίσει το αλεύρι.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζουμί της πάπιας, πιπέρι, σκόρδο και ξύδι.Θα γίνει ένας πηχτός χυλός.Στη συνέχεια τηγανίζουμε την πάπια ελαφριά ή την ψήνουμε στο γκρίλ μέχρι να πάρει χρώμα.Σερβίρουμε ξεχωριστά την πάπια και ξεχωριστά το χυλό σε βαθύ πιάτο.

Μαζί έρχεται και επιπλέον σκορδοστούμπι (κρέμα σκόρδου με λάδι και ξίδι) για όσους θα ήθελαν να συμπληρώσουν τον καβουρμά.

''Βογιατζής''-Καρδιτσομαγούλα-Καρδίτσα

Ταβέρνα - μαγειρευτά
Τηλέφωνο : 24410/25467


Πηγή: https://www.tanea.gr/