Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Μαγούλα Καρδίτσας ♥ Γιορτή Καραγκούνικης πίτας & Μπατζίνας

Μαγούλα Καρδίτσας

Η Μαγούλα είναι ένα από τα πεδινά χωριά  με πληθυσμό 696 κατοίκου (απογραφή 2011) του Δήμου Μουζακίου και βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το Μουζάκι.
Φωτογραφία: από Xristos Natasa Palantzas
Το όνομά της το οφείλει στον λόφο που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το ορόσημο του χωριού.
Φωτογραφία: Μαγούλα Καρδίτσας
Η Μαγούλα συνορεύει με τα χωριά Κρανιά, Μαγουλίτσα και Παλαιοχώρι.
Η Μαγούλα είναι ένα καταπράσινο χωριό, το οποίο κάθε εποχή έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Οργανωμένα κασταστήματα τροφίμων, Αρτοποιεία, Κρεοπωλεία, Καφετέρειες είναι έτοιμα να καλύψουν τις ανάγκες όλων των κατοίκων και όχι μόνο.

Η Μαγούλα (Τοπική Κοινότητα Μαγούλας - Δημοτική Ενότητα ΠΑΜΙΣΟΥ), ανήκει στον δήμο ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
Φωτογραφία: Thanos Carias‎
Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Μαγούλα ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Μαγούλας, του πρώην Δήμου ΠΑΜΙΣΟΥ του Νομού ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ.

Η Μαγούλα έχει υψόμετρο 119 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,4507411727 και γεωγραφικό μήκος 21,799818466. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Μαγούλα θα βρείτε εδώ.


Γιορτή Καραγκούνικης πίτας & Μπατζίνας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος (15 Αυγούστου) για 5η χρόνια, σας περιμένουμε στην γιορτή Καραγκούνικης πίτας και Μπατζίνας στην πλατεία του χωριού Μαγούλα Καρδίτσας. Το χορευτικό του Συλλόγου μας θα παρουσιάσει το δρώμενο του θερισμού. Θα μας τιμήσει πολύ η παρουσία όλων σας...  Σύλλογος Γυναικών Μαγούλας

Φωτογραφία: Σύλλογος Γυναικών Μαγούλας


Πηγές: 
http://www.mouzaki.gr/
https://buk.gr/
Μαγούλα Καρδίτσας