Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

19η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας ♥ Από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019, στο άλσος του Παυσιλύπου

Η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας πραγματοποιείται από την ΟικόΣφαιρα Καρδίτσας (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), μέσα στον Σεπτέμβριο κάθε έτους, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας A.E., την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, το Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας, το Σύλλογο Φίλων Μουσείου Καρδίτσας και άλλους φορείς.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Εκθεσιακή Αγορά θα λειτουργήσει στο άλσος του Παυσιλύπου, ενώ μπορούν να λάβουν μέρος πιστοποιημένοι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής, μεταποιητές και τυποποιητές βιολογικών προϊόντων, περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή και προστασία του περιβάλλοντος, όπως επίσης και χειροτέχνες με οικολογικά είδη χειροτεχνίας.

Συνολικά, αναμένεται να στηθούν 50 έως 60 περίπτερα και ήδη υπάρχει σημαντική ανταπόκριση. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει έως ότου καλυφθεί το σύνολο των διατιθέμενων περιπτέρων.

Εκτός από την Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά, η 19η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας περιλαμβάνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα την Κομποστοποίηση, την Επανάχρηση και την Ανακύκλωση, όπου αφιερώνεται η φετινή γιορτή. Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και στόχος μέσα από την ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα θέματα αυτά.

Το πρόγραμμα της 19ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας θα πλαισιώνεται επίσης από μια σειρά με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες – συζητήσεις, εργαστήρια, οικολογικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και διάφορες δράσεις για τα παιδιά.

Μέσα στους επί μέρους σκοπούς, εξάλλου, της Οικολογικής Γιορτής είναι:

  1. Η ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινωνίας του Ν. Καρδίτσας, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της χώρας, γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα.
  2. Η κατάθεση μιας άλλης πρότασης, ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής, προς τους αγρότες και του καταναλωτές.
  3. Να συναντηθούν βιοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν, να συζητήσουν για τα προβλήματα της βιολογικής καλλιέργειας και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την εμπορία και διακίνηση βιολογικών προϊόντων, αλλά και γενικότερων οικολογικών θεμάτων.
  4. Να συναντηθούν παραγωγοί και έμποροι βιολογικών προϊόντων, από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν και να κλείσουν συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες.