Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Στον Παλαμά Καρδίτσας 50 πεμπτοετείς φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών


Για τους φοιτητές οι γνώσεις δεν λαμβάνονται μόνο στις αίθουσες διδασκαλίας και τα αμφιθέατρα, αλλά και στους χώρους εργασίας κοντά στους ανθρώπους της παραγωγής και κοντά σε όλους αυτούς τους οποίους θα τους εμπιστευτούν όταν οι ίδιοι θα βγουν στην παραγωγή. Αυτό έκαναν πράξη και δύο Επίκουροι Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας η κ. Κουτσούλη Παναγιώτα και ο κ. Θεοδώρου Γιώργος. Συνοδευόμενοι από 50 πεμπτοετείς φοιτητές του τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, επισκέφθηκαν τον Παλαμά και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου τους έγινε παρουσίαση μιας από τις μεγαλύτερες χοιροτροφικές μονάδες της χώρας μας, της “ΧΟΙΡΟΠΑΛ ΕΠΕ”, που η έδρα της είναι στον Κοσκινά. Κατά την άφιξη τους ο κ. Γιώργος Διδάγγελος, ιδιοκτήτης της “ΧΟΙΡΟΠΑΛ ΕΠΕ” τους υποδέχτηκε με χοιρινά εδέσματα για να έχουν οι φοιτητές ιδία άποψη της άριστης ποιότητας των παραγομένων από την φάρμα χοιρινών και τους έκανε μια αναδρομή για τη μονάδα που ξεκίνησε την λειτουργία της το 1974, έχοντας μία ιστορία στο χώρο του κρέατος που διαρκεί εδώ και 45 χρόνια.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου τους καλωσόρισε, ευχαρίστησε τους επικεφαλής καθηγητές που επέλεξαν τον Δήμο Παλαμά για να διευρύνουν οι φοιτητές τους τις γνώσεις τους και ακολούθως τους έκανε μια μικρή παρουσίαση του μεγαλόπνοου σχεδίου του Δήμου για την αξιοποίηση του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας, που πρόσφατα παραχωρήθηκε στο Δήμο από το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης.
Κατόπιν ο λόγος δόθηκε στον υπεύθυνο Ζωοτέχνη της “ΧΟΙΡΟΠΑΛ ΕΠΕ”, κ. Κώστα Μίχο, ο οποίος αναφέρθηκε στην παραγωγικότητα της Μονάδας και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρέατος που επιτυγχάνονται με το ισορροπημένο σιτηρέσιο που βασίζεται στους δημητριακούς καρπούς της περιοχής και στις κατάλληλες διασταυρώσεις των φυλών χοίρων που εκτρέφει η Μονάδα.
Την παρουσίαση έκλεισε ο κ. Βασίλειος Παπατσίρος καθηγητής της Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην βράβευση της “ΧΟΙΡΟΠΑΛ ΕΠΕ” από την Topigs Norsvin, η οποία της απένειμε πρώτο βραβείο υψηλότερης ετήσιας παραγωγικότητας απογαλακτισμένων χοιριδίων και επισήμανε τα μέτρα βιοασφάλειας που λαμβάνει η Μονάδα.