ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Συνταγή της κας Σπυριδούλας Κωστούλα.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα (κουρκούτι)
1 ½ Λίτρο γάλα
1 ποτήρι αλεύρι
2 ποτήρια ζάχαρη
λίγο αλάτι
(προαιρετικά 2 αυγά 1 βιτάμ)
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
Αλεύρι για 8 φύλλα
Λίγο λάδι –αλάτι- νερό όσο πάρει
Κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα των φύλλων και καρύδια τριμμένα (1 χούφτα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα. Βάζουμε το γάλα στην φωτιά και καθώς βράζει ρίχνουμε τη ζάχαρη το αλεύρι λίγο αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου πήξει (στο τέλος ρίχνουμε τα αυγά και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Αφού ζυμώσουμε το αλεύρι με λίγο λάδι νερό και λίγο αλάτι χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια .Πλάθουμε τα φύλλα .Βουτυρώνουμε το ταψί και αρχίζουμε και στρώνουμε τα φύλλα .Σε κάθε φύλλο που στρώνουμε το ραντίζουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη (περίπου 1 χούφτα)στο πέμπτο φύλλο ρίχνουμε και τα καρύδια συνεχίζουμε άλλα τρία φύλλα .Τέλος ρίχνουμε την κουρκούτη, Στρίβουμε το περίσσευμα των φύλλων γύρω από το ταψί και ραντίζουμε την πίτα με λάδι.
Αν θέλουμε χτυπάμε ένα αυγό και περιχύνουμε στην κουρκούτη. Ψήνουμε την Γαλατόπιτα για 1 ώρα περίπου . Εάν σας αρέσουν τα βίντεο μου μπορείτε να πατήσετε το κουμπί της εγγραφής καθώς και το καμπανάκι ,έτσι ώστε να έχετε ενημέρωση για τα νέα βίντεο μου! Vera Galatsidi
Συνταγή της κας Σπυριδούλας Κωστούλα.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα (κουρκούτι)
1 ½ Λίτρο γάλα
1 ποτήρι αλεύρι
2 ποτήρια ζάχαρη
λίγο αλάτι
(προαιρετικά 2 αυγά 1 βιτάμ)
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
Αλεύρι για 8 φύλλα
Λίγο λάδι –αλάτι- νερό όσο πάρει
Κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα των φύλλων και καρύδια τριμμένα (1 χούφτα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα. Βάζουμε το γάλα στην φωτιά και καθώς βράζει ρίχνουμε τη ζάχαρη το αλεύρι λίγο αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου πήξει (στο τέλος ρίχνουμε τα αυγά και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Αφού ζυμώσουμε το αλεύρι με λίγο λάδι νερό και λίγο αλάτι χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια .Πλάθουμε τα φύλλα .Βουτυρώνουμε το ταψί και αρχίζουμε και στρώνουμε τα φύλλα .Σε κάθε φύλλο που στρώνουμε το ραντίζουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη (περίπου 1 χούφτα)στο πέμπτο φύλλο ρίχνουμε και τα καρύδια συνεχίζουμε άλλα τρία φύλλα .Τέλος ρίχνουμε την κουρκούτη, Στρίβουμε το περίσσευμα των φύλλων γύρω από το ταψί και ραντίζουμε την πίτα με λάδι.
Αν θέλουμε χτυπάμε ένα αυγό και περιχύνουμε στην κουρκούτη. Ψήνουμε την Γαλατόπιτα για 1 ώρα περίπου . Εάν σας αρέσουν τα βίντεο μου μπορείτε να πατήσετε το κουμπί της εγγραφής καθώς και το καμπανάκι ,έτσι ώστε να έχετε ενημέρωση για τα νέα βίντεο μου! Vera Galatsidi