Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


Όλοι στο δρόμο του αγώνα! Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που έχει υπογράψει και ενισχύει η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας και τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τις βάσεις: Drones στη Λάρισα, Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, "ιπτάµενων κατασκόπων" στο Άκτιο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ευρωατλαντικών στρατευμάτων και τη μετακίνησή τους στα Ρωσικά σύνορα, ενώ είναι γνωστό πως έχει ετοιμαστεί η υποδομή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο. Η συμφωνία θα συμπαρασύρει τις ένοπλες δυνάμεις σε μεγαλύτερη πρόσδεση στις αμερικανοΝΑΤΟικές αποστολές και αυτό ήδη φαίνεται από την κατ' αρχήν συμφωνία της ΝΔ για αποστολή πολεμικού πλοίου στην πολυεθνική δύναμη στον Περσικό κόλπο, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Είναι μεγάλοι οι κίνδυνοι που προκαλούν τόσο η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας", όσο και ο "Στρατηγικός Διάλογος" μεταξύ ΗΠΑ - Ελλάδας για την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν στη σύσκεψη της Παρασκευής 22 Νοέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας.
Καλούμε τα ΔΣ των φορέων του Ν. Καρδίτσας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής για το συντονισμό της δράσης μας, ώστε να δυναμώσουμε την πάλη μας απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας
Να αναπτύξουμε, να κλιμακώσουμε την πάλη μας και να δώσουμε αγωνιστική απάντηση μέσω του πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου.

Καλούμε τα ΔΣ των φορέων του Ν. Καρδίτσας σε σύσκεψη την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 6.30 μμ στην αίθουσα (1ος όροφος) του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ KAI ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

  • Να καταγγελθεί η Ελληνο-Αμερικάνικη “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.

  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ




ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ