Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Καρδίτσα ♥ Μια υπερσύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας

Με έκταση φύτευσης 50.000 τ.μ., ετοιμάζεται για την πρώτη της παραγωγή το 2020.
Εξοπλισμένοι με ένα state-of-the-art σύστημα ελέγχου εσωτερικού κλίματος, ψυκτικούς θαλάμους, συσκευαστήριο και Μονάδα Συμπαραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος & Θερμότητας (ΣΗΘΥΑ), οι Κήποι Καρδίτσας θα είναι από τους μεγαλύτερους και πιο σύγχρονους παραγωγούς ντομάτας στην Ελλάδα.

Εστιάζουμε στην ποιότητα, την καινοτομία και την αειφορία, με συνεχή παραγωγή νόστιμης, ποιοτικής ντομάτας 9 μήνες το χρόνο, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές γεωργικής διαχείρισης με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Οι «Κήποι Καρδίτσας» είναι μεταξύ των τεσσάρων θερμοκηπίων νέας γενιάς στην Ελλάδα, το οποίο θα παράγει ντομάτα υδροπονικής καλλιέργειας προς πώληση στον ελλαδικό χώρο με την ετήσια προβλεπόμενη παραγωγή να ξεπερνά τους 5.000 τόνους.

‘Εναρξη Τροφοδότησης θερμοκηπίου

Τα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ξεναγήθηκαν στον χώρο του θερμοκηπίου, ενημερώθηκαν για τις νέες επενδύσεις, τον τρόπο λειτουργίας και την παραγωγική διαδικασία της Μονάδας.

Ο εγκατεστημένος μηχανολογικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, αποτελείται από 2 μηχανές εσωτερικής καύσης 9MW με καύσιμο φυσικό αέριο που χρησιμοποιούνται για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ένα λέβητα 7,5 MWγια τη θέρμανση ζεστού νερού με καύσιμο φυσικό αέριο. Η κατανάλωση φυσικού αερίου από τη Μονάδα προβλέπεται να ανέλθει σε ~5.000.000 Nm3 ετησίως.

Στη Μονάδα, το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται κυρίως για θέρμανση, αφύγρανση και ανθρακολίπανση.Τα παραγόμενα καπναέρια της καύσης φυσικού αερίου διοχετεύονται στο θερμοκήπιο ως πρώτη ύλη ανθρακολίπανσης με παροχή CO2 στην καλλιέργεια η οποία μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα της καλλιέργειας μέχρι και 30% ενώ παράλληλα, ο σταθμός συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – θερμότητας δεσμεύει την θερμότητα που παράγεται (καπναέρια και ζεστό νερό) και θερμαίνει το θερμοκήπιο ώστε να επιτευχθούν οι κατάλληλες επιθυμητές συνθήκες για την καλλιέργεια.
0 Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρας Λεωνίδας,η Διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων Συνδέσεων Θεσσαλίας κ. Ε. Καλογήρου και στελέχη της εταιρείας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του υπερσύγχρονου θερμοκηπίου υδροπονικής καλλιέργειας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής αποδοτικότητας της εταιρείας«ΚΗΠΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ», στην Καρδιτσομαγούλα του Δήμου Καρδίτσας, όπου τους υποδέχθηκαν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης,κ.Λέλης Γεώργιος και κ.ΠαπαργυρόπουλοςΑργύριος μετουςσυνεργάτεςτους.
Επικοινωνήστε μαζί μας
ΚΗΠΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΕ
ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΜΑΤΑΣ
Προφήτης Ηλίας, Καρδιτσομαγούλα
43100 Καρδίτσα

GOOGLE MAPS COORDINATES:
39.390014, 21.940631
http://karditsagardens.gr/
Email: info@karditsagardens.gr