Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Σύλλογος εκπ/κών Π.Ε. Καρδίτσας: Συνάντηση μελών Δ.Σ συλλόγου με τον Δήμαρχο Λ. Πλαστήρα

Σήμερα Τετάρτη 1-07-2020,κλείνοντας τον κύκλο συναντήσεων με τους Δημάρχους , πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Καρδίτσας με το Δήμαρχο Δήμου Λ. Πλαστήρα κ Νάνο, στο γραφείο του στο Μορφοβούνι ( Βουνέσι) Καρδίτσας. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Κουτής Βάιος, ο Γ. Γραμματέας Ταξιάρχης Δημήτριος, ο Ταμίας Θεολόγης Στέφανος, το μέλος Βασίλης Ακρίβος και η Οργανωτική Γραμματέας Μητσοπούλου Μαρία. 

Ο κ. Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τα μέλη του Δ.Σ., εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως θεσμικό όργανο εκπροσώπησης και χαρακτήρισε τη συνάντηση χρήσιμη και παραγωγική. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κ. Κουτής Βάιος ανέφερε ότι για το Δήμο Λ. Πλαστήρα το μείζον ζήτημα που καλείται τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα να αντιμετωπίσει είναι η αισθητή μείωση του μαθητικού πληθυσμού, που οδηγεί κάποια από τα σχολεία σε υποβάθμιση και αναπόφευκτα στο κλείσιμο. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος μίλησε για προσπάθεια αντιστροφής της κατάστασης και μελλοντικά για επανακατοίκιση του Δήμου, μέσα από την αξιοποίηση της λίμνης Πλαστήρα και της μετατροπής της σε ένα ανοιχτό σπουδαστήρι της φύσης, ένα ανοιχτό μουσείο Αγράφων προσβάσιμο σε όλο το μαθητικό πληθυσμό. 

Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου για δημιουργία σχολείων του Δάσους , το ένα στην τοπική Κοινότητα του Μεσενικόλα και το δεύτερο στην τοπική Κοινότητα της Κερασιάς. Όπως μας εξήγησε ο δήμαρχος οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή πολυαισθητηριακά με τη χλωρίδα, την πανίδα, τα ήθη και έθιμα της κάθε κοινότητας, βιώνοντας δια ζώσης μια μοναδική εμπειρία ζωής. 

Εν συνεχεία ο δήμαρχος ζήτησε και τη στήριξη του συλλόγου εκπαιδευτικών, ώστε να επικοινωνήσει τις ιδέες της δημοτικής αρχής. 

Από την πλευρά τους τα μέλη του συλλόγου διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια και μέσω και της διδασκαλικής ομοσπονδίας το έργο αλλά και οι προθέσεις θα κοινωνηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε το όλο εγχείρημα να υλοποιηθεί με επιτυχία. 

Κλείνοντας τη συζήτηση, τα μέλη του Δ.Σ. διαβεβαίωσαν τον κ. Δήμαρχο, πως θα συνεχίσουν την επικοινωνία μαζί του, για να προσφέρουν οποιαδήποτε αρωγή ζητηθεί.