Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας (μέλος ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει την κυβέρνηση της ΝΔ κι όλους όσοι χαιρέτισαν το κατάπτυστο κι επικίνδυνο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, οξύνονται οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί και τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου. Στοχεύει να βάλει στο γύψο το κατακτημένο με αίμα δικαίωμα του λαού, του εργατικού λαϊκού κινήματος και των φορέων να διαδηλώνουν, να διαμαρτύρονται, να διεκδικούν και να απαιτούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Συνεχίζοντας να ακολουθεί κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ που στο όνομα της αντιμετώπισης της “τρομοκρατίας” περιστέλλει δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες, εντείνοντας την καταστολή, με το νομοσχέδιο αυτό αναγορεύει την αστυνομία κι άλλους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς σε όργανα νομιμοποίησης ή μη των εργατικών – λαϊκών κινητοποιήσεων, βάζοντας ευθέως στο στόχαστρο το λαό και το κίνημά του

Είναι απύθμενη υποκρισία να επικαλείται τον κοινωνικό αυτοματισμό, το κλείσιμο των μαγαζιών, τη μείωση του τζίρου, για να τεκμηριώσει τη «νομιμότητα» των πολλών ενάντια στους «λίγους» που τους βασανίζουν δήθεν με πορείες – συγκεντρώσεις κλπ. Τους αυτοαπασχολούμενους – εμπόρους – μικρούς επαγγελματίες τσάκισε και τσακίζει η πολιτική ΝΔ σήμερα και των άλλων αστικών κομμάτων διαχρονικά με μέτρα και πολιτικές για την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο αγώνας για ψωμί, δουλειά, δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, είναι στην ίδια κλωστή δεμένος με τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη μετατροπή της σε ένα απέραντο ορμητήριο πολέμου.

Ο λαός με την πάλη του να ακυρώσει στην πράξη αυτό το νομοσχέδιο!

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες των λαϊκών στρωμάτων, τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 9 του Ιούλη, στις 8 μ.μ. στη Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας, που οργανώνεται από το ταξικό εργατικό κίνημα

7 Ιουλίου 2020