Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Ο Καρδιτσιώτης Επίσκοπος Μελιτηνής στην Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής ❤

 

Στην γενέτειρά του βρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος για λίγες ημέρες, όπου προεξήρχε της πανηγύρεως της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής Αγράφων, μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μονής και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθέου.

Τον Θεοφιλέστατο υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Ι. Μονής και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Παπανδρέου, μετά της συνοδείας αυτού.

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και προς την αδελφότητα για την φιλοξενία και την αγάπη.

Δύο ημέρες πριν, ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της πανηγύρεως της Ανακομιδής και Μεταθέσεως του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού, στον ομώνυμο Ι. Ναό του χωριού Άγιος Ακάκιος Καρδίτσης (γενέτειρα του Αγίου Ακακίου του Καυσοκαλυβίτου), όπου διακονεί ο κατά σάρκα πατέρας του Πρεσβύτερος Γεώργιος Παφίλης. Τον εν λόγω Ι. Ναό ανοικοδόμησαν ο Θεοφιλέστατος μετά του πατρός του προ εικοσαετίας.