Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας: ΕΞΩ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

 

ΕΞΩ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ!


Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μ. Πομπέο, στη χώρα μας, σε μια περίοδο που οξύνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα και την εμπλοκή δεκάδων κρατών, υπάρχει τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός και τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η επίσκεψη συμπίπτει με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ή με την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, όπως προκλητικά επιχειρούν να παρουσιάσουν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Τα “κοινά συμφέροντα Ελλάδας – ΗΠΑ” στην περιοχή δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής. Απεναντίας, η επίσκεψη Πομπέο έρχεται να ελέγξει και να επιθεωρήσει την υλοποίηση της κατάπτυστης Ελληνοαμερικανικής “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” που προώθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας τη χώρα μας σε προκεχωρημένο ευρωατλαντικό φυλάκιο, καθώς και να προωθήσει τα αμερικανικά επιχειρηματικά συμφέροντα (ενεργειακά, Ναυπηγεία, νέες τεχνολογίες κλπ) στην Ελλάδα. Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και μπίζνες πάνε μαζί…

Η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, που εμπλέκουν ολοένα βαθύτερα τη χώρα μας στο πολεμικό σφαγείο, επιχειρούν να κρύψουν πως το πραγματικό περιεχόμενο της επίσκεψης σχετίζεται άμεσα με την επίσπευση των Ευρωατλαντικών διευθετήσεων στην περιοχή, μέρος των οποίων αποτελεί και η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Α. Μεσόγειο υπό ΝΑΤΟϊκή εποπτεία, γεγονός που θα έχει βαριές συνέπειες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Επιπλέον, έχει να κάνει με την ακόμη μεγαλύτερη προώθηση των γεωστρατηγικών επιδιώξεων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή, με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς. Άλλωστε, καθόλου τυχαία σε αυτή την κατεύθυνση δεν είναι και η δήλωση του Αμερικανού πρέσβη, Πάιατ, ότι η Ελλάδα είναι «κλειδί του ευρωατλαντισμού» στον ανταγωνισμό με Ρωσία και Κίνα. Ο ρόλος του «πυλώνα ανάσχεσης» των ανταγωνιστών των ΗΠΑ , κλείνει μέσα του θανάσιμους κινδύνους και συμφορές για τον ελληνικό λαό.

Αποδεικνύεται στην πράξη πως η ολοένα και μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας στο άρμα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή, αλλά μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, σε μαγνήτη επιθέσεων, ενώ την ίδια στιγμή ρίχνει νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας, βάζοντας στη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και παζαριών τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενισχύοντας τις θέσεις περί “αμφισβητούμενων υδάτων”, ανοίγοντας το δρόμο για τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο. Η παραμονή της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία αυξάνει συνεχώς τους κινδύνους. Μόνη διέξοδο αποτελεί το σπάσιμο των δεσμών με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Τα δεσμά αυτά είναι επιλογή των οικονομικά ισχυρών της χώρας για τα δικά τους συμφέροντα που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με αυτά του ελληνικού λαού.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας καλεί τον λαό της Καρδίτσας σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση και δράση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις. Να βρίσκει παντού εμπόδια η μετατροπή της Ελλάδας σε βάση εξόρμησης των ιμπεριαλιστών. Η πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση έδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο πως όλο το πλέγμα των βάσεων και η Νατοϊκή αρμάδα στο Αιγαίο δεν αποτέλεσαν εμπόδιο στην περιήγηση και όχι μόνο του “ORUC REIS” στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Άλλους σκοπούς, ξένους προς την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας εξυπηρετούν οι ξένες βάσεις. Το ίδιο και οι πανάκριβοι – πληρωμένοι με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, παλαιοί και νέοι εξοπλισμοί.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα αστικά κόμματα που έχουν εναποθέσει την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή, στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για μη αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, εξασφάλιση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών ως αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας ελληνικής επικράτειας. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.


Καρδίτσα, 28 Σεπτέμβρη 2020