Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Καρδίτσας Νικόλαος Πλαστήρας: Λειτουργία των δομών της Ειδικής Αγωγής

 Ύστερα από την απόφαση του υπουργείου παιδείας να συνεχιστεί η λειτουργία των δομών της Ειδικής Αγωγής, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων γενικής αγωγής, οι εκπαιδευτικοί, το ΕΕΠ και το ΕΒΠ, που εργάζονται στις δομές αυτές, διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές δεν είναι σε θέση να φορέσουν μάσκα και δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής καθώς και οι αποστάσεις ασφαλείας στο μέτρο που προβλέπονται. Πιο συγκεκριμένα: οι χώροι που διαθέτουν τα σχολεία είναι μικροί σε χωρητικότητα σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών, πολλοί εκπαιδευτικοί θα απουσιάσουν λόγω αδείας ειδικού σκοπού, με αποτέλεσμα οι μαθητές να συνωστιστούν σε αίθουσες μαζί με άλλα παιδιά.

Όλα τα παραπάνω θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών γι αυτό ζητείται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα: να γίνονται τεστ σε τακτική βάση σε όλους τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου καθώς και να εξεταστεί η εκ περιτροπής λειτουργία, ώστε να είναι λιγότερος ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.

Σκοπός είναι να υλοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία με την καλύτερη δυνατή ασφάλεια της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το προσωπικό των δομών ειδικής αγωγής κάνει ότι είναι δυνατόν για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών, παρά τις αντίξοες συνθήκες, λόγω της πανδημίας και τις ελλείψεις υποδομών.