Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΗ: Αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες από S&P με σταθερές προοπτικές


Σε «Β» από «Β-» αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ ο οίκος Standard and Poor's ενώ θέτει σταθερό outlook στην αξιολόγηση.

«Σύμφωνα με την S&P, η αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες στο εταιρικό αξιόχρεο της ΔΕΗ επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική επανατοποθέτησης τη επιχείρησης και η βελτίωση στα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής αγοράς ενέργειας έχουν αλλάξει την ανταγωνιστική της θέση και έχουν μειώσει τις προηγούμενες ανησυχίες για τη ρευστότητά της και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Η σταθερή προοπτική υπογραμμίζει την πεποίθηση της S&P ότι η ΔΕΗ θα συνεχίσει να υλοποιεί το σχέδιο μετασχηματισμού της, με επαρκή ρευστότητα και βελτιωμένα περιθώρια κερδοφορίας. Ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΔΕΗ να στρέψει το παραγωγικό της μείγμα σε χαμηλότερες εκπομπές ρύπων (CO2) ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της», αναφέρει σχετικά η ΔΕΗ.

Ο οίκος αναμένει σημαντική ενίσχυση των EBITDA και μείωση του χρέους εν μέσω υψηλότερης κερδοφορίας, καθώς η ΔEΗ επιταχύνει το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων και των μονάδων που λειτουργούν με λιγνίτη και επικεντρώνεται στην αγορά λιανικής.