Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Τετάρτη 7 Απρίλη στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας.


7 ΑΠΡΙΛΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 

Hμέρα αλληλεγγύης ,διεκδίκησης και αγώνα! 

To Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας - για υγεία, ζωή και ελευθερία στηρίζει το κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ, την Τετάρτη 7/3/21 και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις . 

Τετάρτη 7 Απρίλη στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

Επίσης, στηρίζουμε και διεκδικούμε τα αιτήματα των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας και των Συλλόγων εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας. 

Τασσόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ· ένα ΕΣΥ επί χρόνια απαξιωμένο από όλες τις κυβερνήσεις, υποστελεχωμένο, με τεράστιες ελλείψεις κλινών Εντατικής Θεραπείας, «άδειο» από το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, υποδομές και προσωπικό. Όλοι όσοι συστηματικά επιχείρησαν τη διάλυσή του, την παράδοσή του στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στις «φιλάνθρωπες» φοροαπαλλακτικές δωρεές κάθε λογής κεφαλαιούχου και εφοπλιστή, είναι οι ίδιοι που σήμερα καλούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να αντεπεξέλθουν. 

Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κράτους να μπουν στον γύψο τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των εργαζομένων αλλά και των πληττόμενων στρωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας, δίνουμε τη μάχη για: 

• Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. 

• Αυξήσεις στους μισθούς. Έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών. Έναρξη στα ΒΑΕ. 

• Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και στελέχωσή τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.λπ.). 

• Καμία σκέψη για εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων και του λοιπού τακτικού ιατρικού έργου στα δημόσια νοσοκομεία. Υπάρχει ήδη μεγάλη αύξηση της βαριάς νοσηρότητας και της θνητότητας από λοιπές παθήσεις. 

Επίταξη ΑΜΕΣΑ όλου του μεγάλου ιδιωτικού τομέα (μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων) χωρίς αποζημίωση. Η κυβέρνηση συνεχίζει να παρέχει προκλητική ασυλία στους μεγαλο-επιχειρηματίες της Υγείας! 

• Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ. Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας. 

• Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των συρροών κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους, στις μονάδες υγείας, στις σχολικές μονάδες και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος (απομόνωση κλπ.) σε συνδυασμό με την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθών κ.λπ.) των εργαζόμενων που νοσούν ή μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα. 

ΤΩΡΑ είναι δική μας ευθύνη να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, για να σώσουμε τις ίδιες τις ζωές μας από αυτό το καταστροφικό σύστημα. Δεν περιμένουμε από κυβέρνηση και κρατικό μηχανισμό να συνετιστούν από μόνοι τους. 

Μαζί με τους υγειονομικούς όλες και όλοι πρέπει άμεσα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, πριν να είναι πολύ αργά. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. 

Λέμε ΟΧΙ στην καταστολή και στην ποινικοποίηση των πολιτικών και ταξικών αγώνων. ΟΧΙ στην εκμετάλλευση της πανδημίας για την επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. 

Σε συνέχεια της ανηλεούς επιχείρησης καταστολής και τρομοκρατίας όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται, ενάντια στη δολοφονική πολιτική του συστήματος, τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας οι κατασταλτικές δυνάμεις διεξάγουν μια άνευ προηγούμενου επιχείρηση τρομοκρατίας και καταστολής. Απαιτούμε τη διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων που έχουν επιβάλει οι τοπικές κατασταλτικές δυνάμεις σε αγωνίστριες και αγωνιστές της πόλης. Η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός και η στοχοποίηση δεν θα περάσουν. 

Ούτε ένα βήμα πίσω! Το δίκιο θα νικήσει. 

Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό! Η υγεία είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα! 

OI ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ 

Δίκτυο Αγώνα και Αλληλεγγύης Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία