Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε η Μείζονα Μειοψηφία του Δ. Σοφάδων

  • Επιστολές στάλθηκαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στον Εμπορικό Σύλλογο Σοφάδων και στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας


Αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων υπέβαλαν στις 8/4/2021 οι δέκα Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Μειοψηφίας για να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για θέματα που αφορούν:

  1. Την απαλλαγή των δημοτικών τελών καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμού και χρήσης κοινόχρηστων χώρων από όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού

  2. για το περιστατικό που δημιουργήθηκε στις 12/3/2021 ανάμεσα στο δήμαρχο και το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας και την έκδοση σχετικού ψηφίσματος

Για το θέμα των δημοτικών τελών, ο Επικεφαλής της παράταξης απέστειλε ενημερωτική επιστολή στον Εμπορικό Σύλλογο Σοφάδων αναφέροντας τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι η παράταξή μας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που της δίνει ο νόμος ως μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων, πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε με αίτησή της τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις σχετικά με:

  • την απαλλαγή της καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού

  • την απαλλαγή της καταβολής των αναλογούντων τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων

όλων των επιχειρήσεων του Δήμου μας που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού

Εδώ και ένα χρόνο ζητήσαμε πολλές φορές από τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει αυτή τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος από τον Μάρτη του 2020 και εφαρμόζουν ήδη εκατοντάδες δήμοι της χώρας αλλά και δήμοι του Ν. Καρδίτσας. Δυστυχώς οι ανακριβείς απαντήσεις και η αδράνεια της δημοτικής αρχής απέδειξαν την απροθυμία της για την υλοποίηση αυτής της δυνατότητας και στον δικό μας δήμο.

Γι αυτό και η παράταξή μας ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει για την απαλλαγή από την άδικη χρέωση των δημοτικών τελών του τελευταίου χρόνου και εφεξής για όλους τους επαγγελματίες του Δ. Σοφάδων που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού.

Σας επισυνάπτω τη σχετική επιστολή της παράταξής μας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου»

Ανάλογη επιστολή κοινοποίησης της αίτησης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου ‘έγινε και προς το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας.