Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Επίσκεψη στον Δήμο Παλαμά από τον Νίκο Δούκα


Σε συνέχεια της διευρυμένης σύσκεψης της Τρίτης 22/06 στην Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας επισκέφθηκε την Τετάρτη 23/06 τον Δήμο Παλαμά.

Παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Σακελλαρίου και του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ Μιχάλη Λιόντου, επισκέφθηκαν τις πληγείσες από την χαλαζόπτωση περιοχές και διαπίστωσαν το μέγεθος των καταστροφών μας και ο Δήμος Παλαμά για άλλη μια φορά ήταν στο επίκεντρο του πρωτόγνωρου αυτού καιρικού φαινομένου.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο έγινε έκλυση από τον Δήμαρχο για άμεση εκτίμηση και πληρωμή των ζημιών, για σαφείς οδηγίες προς τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους για το τι θα πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα, αλλά και την απεμπλοκή της αποζημίωσης του πάγιου εξοπλισμού από την διαδικασία των ΠΣΕΑ.

Ο κος Δούκας απάντησε πως ο ΕΛΓΑ αποδεδειγμένα είναι κοντά στους αγρότες γι’ αυτό από την επομένη κιόλας μέρα της θεομηνίας επόπτες του οργανισμού ήρθαν στις πληγείσες περιοχές και είδαν τα τεράστια προβλήματα, αλλά και αυτός μετά από εντολή του Προέδρου του ΕΛΓΑ κου Λυκουρέντζου ήρθε άμεσα στις πληγείσες περιοχές, δείγμα της σοβαρότητας που δείχνει απέναντι στους πληγέντες αγρότες. Συνέχισε λέγοντας ότι θα ακολουθηθεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ , δηλαδή Αναγγελία-Δηλώσεις-Εκτιμήσεις και Αποζημιώσεις, αν είναι δυνατόν μέχρι τον Νοέμβριο, γι’ αυτό κάνει έκλυση προς τους αγρότες να δηλώνουν μόνο τα αγροτεμάχια που έχουν πρόβλημα για να αποφεύγεται η άσκοπη καθυστέρηση.

Ο Δήμαρχος Παλαμά έκλεισε την συζήτηση καταθέτοντας τον έντονο προβληματισμό του για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή. Φαινόμενα πρωτόγνωρα και πρωτοφανή που δυστυχώς δεν αφήνουν κανένα περιθώριο άμυνας.