Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 21/7/2021 ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Σήμερα 21 Ιουλίου 2021 οι πολίτες της Καρδίτσας, γυναίκες και άντρες, συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Ελευθερίας της Καρδίτσας με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να τεθούν όροι υποχρεωτικού εμβολιασμού και εκβιασμού όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Ως ελεύθεροι σκεπτόμενοι άνθρωποι πιστεύουμε ότι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις διακρίσεις κατά όσων επιλέγουν να μην εμβολιαστούν καταπατείται η συνταγματική επιταγή που απαγορεύει την επιβολή διακρίσεων και την ελεύθερη επιλογή των πολιτών στην προαιρετική προσέλευση σε ιατρική πράξη.

Τασσόμαστε υπέρ του ψηφίσματος του Συμβουλίου της Ευρώπης της 21ης Ιανουαρίου 2021 στο οποίο συμφώνησαν και οι Έλληνες εκπρόσωποι.

Όσοι δεν δεχόμαστε την υποχρεωτικότητα που ξεκινά με τον στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού δεν είμαστε ούτε ψεκασμένοι, ούτε γραφικοί, ούτε ενδιαφερόμαστε λιγότερο για την δημόσια υγεία. Είμαστε ενημερωμένοι από ανθρώπους της επιστήμης πολίτες που είτε έχουμε εμβολιαστεί είτε όχι θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα ανοίγει δρόμους επικίνδυνους για τις ατομικές ελευθερίες και για την δημοκρατία. Πολλοί εξ υμών έχουμε τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς μας για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των μαζικών εμβολιασμών. Όλοι μας και Ιδιαίτερα όσοι εργαζόμαστε στον χώρο της υγείας, δίνουμε την μάχη για την αναχαίτιση της πανδημίας. Η λύση δεν είναι τα ακραία μέτρα αλλά η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η πολύπλευρη ενημέρωση και η τήρηση ήπιων μέτρων προστασίας που έχει αποτύχει η πολιτεία να εφαρμόσει.

Όλοι μαζί, άνθρωποι στον χώρο της υγείας, της εκπαίδευσης, στα σώματα ασφαλείας, επιχειρηματίες, εργοδότες και εργαζόμενοι ζητάμε από την Πολιτεία να μην προχωρήσει σε λύσεις που προσβάλλουν τις θεμελιώδεις αρχές της ιατρικής και της δημοκρατίας και μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ