Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Τα νέα μέτρα για καφέ, μπαρ, κλαμπ, σινεμά και θέατρα για εμβολιασμένους

 


medlabnews.gr iatrikanea

Η εστίαση σε κλειστούς χώρους ανοίγει μαζί με τα σινεμά και τα θέατρα με νέα μέτρα, ενώ θα είναι μόνο για εμβολιασμένους. Αναλυτικά, όλα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα που έκανε.

Η εστίαση σε κλειστούς χώρους ανεβάζει ρολά μετά από μήνες με νέα μέτρα και πολλούς περιορισμούς, καθώς θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα που έκανε, ανέφερε πως από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και έως τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, όπως τα καφέ, τα σινεμά και τα θέατρα, θα λειτουργούν με αυστηρούς περιορισμούς και μόνο για εμβολιασμένους.

«Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόστιμα σε καφέ και πελάτες

Η κυβέρνηση προκειμένου να βεβαιωθεί πως θα τηρηθούν τα νέα μέτρα στην εστίαση, σκοπεύει να κάνει αυστηρούς ελέγχους, με τσουχτερά πρόστιμα για επιχειρήσεις και πελάτες.

Συγκεκριμένα, πρόστιμα από 3.000 ευρώ έως και 10.000 ευρώ θα επιβάλλονται στους χώρους που δεν τηρούν την πληρότητα που έχουν δηλώσει, ενώ προβλέπεται προσωρινό «λουκέτο» από 7 έως 15 ημέρες ανάλογα με τα τετραγωνικά των επιχειρήσεων.

Επίσης, σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης, για περίπου 60 ημέρες.

Ακόμη, εάν κάποιος πελάτης βρίσκεται σε χώρο που απευθύνεται αμιγώς σε εμβολιασμένους ενώ δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα θα του επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ αν φέρει πλαστό έγγραφο το πρόστιμο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.



Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea https://medlabgr.blogspot.com/2021/07/ta-nea-metra-gia-kafe-mpar-klamp-sinema-kai-theatra-gia-embolia.html#ixzz70RLlCEVX