Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Καρδίτσας Νικόλαος Πλαστήρας: ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ μαζικά στην Απεργία της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου, ΚΑΝΕΝΑ σχολείο να μην ανοίξει!

 

Ωμή παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ μαζικά στην Απεργία της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου,

ΚΑΝΕΝΑ σχολείο να μην ανοίξει!


Οι τελευταίες εξελίξεις κατέδειξαν πως σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή με χημικά, αύρες και άσκηση βίας κατά των εκπαιδευτικών.

Το εκπαιδευτικό κίνημα ΔΕΝ υποτάσσεται- ΔΕ λυγίζει.

Τη Δευτέρα 11-10, που η υπουργός Παιδείας μας οδηγεί στα δικαστήρια ΟΛΟΙ οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Στην ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων και στην καταστολή απαντούμε με μαζική καθολική συμμετοχή στην απεργία και την συγκέντρωσή μας στην Κεντρική Πλατεία.

Υπενθυμίζουμε πως δεν κρίθηκε παράνομη η απεργία της Δευτέρας όπως κάποιοι αναπαράγουν υπογείως αλλά η απεργία-αποχή που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Οι όποιες συνέπειες μη συμμόρφωσης αφορούν την ΑΔΕΔΥ ως τριτοβάθμιο όργανο (πχ πρόστιμο) και όχι μεμονωμένα πρόσωπα. Η απεργία μας είναι νόμιμη. Για αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά να απεργήσουν. Συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα αξιοπρέπειας για το μέλλον των μαθητών μας, του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΣΕΠΕ Καρδίτσας» Ν. Πλαστήρας» και της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, στις 10:30 π.μ., στην Κεντρική Πλατεία

(σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς)