Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Ονομαστική εορτή του Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου


Ιερά Αγρυπνία ετελέσθη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Λονδίνου επί τη ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Μαξίμου του Ομολογητού.

Προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Καρδιτσιώτης Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος φέρει το όνομα του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος και πολλοί κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Συλλειτούργησαν ο ιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεωνάς Μπακάλης, ο Αρχιμ. κ. Νήφων Τσιμαλής, ο Αρχιδιάκονος κ. Γεώργιος Τσουρούς και ο Διάκονος κ. Κωνσταντίνος Μαμούρης.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας στην προσφώνησή του ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο τα δέοντα επί τοις ονομαστηρίοις αυτού και επικαλέστηκε τις πρεσβείες του Αγίου Μαξίμου.

Οι κληρικοί και το εκκλησίασμα ευχήθηκαν επίσης στον εορτάζοντα Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο και ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του Καθεδρικού.