Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

1η ΜΑΗ ημέρα μνήμης και τιμής - Ημέρα σύμβολο αντίστασης και αγώνα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι

1η ΜΑΗ ημέρα μνήμης και τιμής - Ημέρα σύμβολο αντίστασης και αγώνα

Η ημέρα αυτή κάθε χρόνο μας υπενθυμίζει όχι μόνο το χρέος που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές αλλά και την ιστορική ευθύνη να το μεταλαμπαδεύσομε στις επόμενες.

Τιμούμε σήμερα 1η ΜΑΗ του 2022 τους νεκρούς του Σικάγου, της Θεσσαλονίκης, της Καισαριανής, Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς γίνεται κάτω από την βαριά σκιά του πολέμου και τις τεράστιες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία και στην ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

Ο πόλεμος, αυτή η πιο σκληρή μορφή υπεράσπισης των συμφερόντων των ισχυρών και των αφεντικών, σκοτώνει καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους, άμαχους, στρατιώτες, οδηγεί εκατομμύρια γυναικόπαιδα στο δρόμο της φτώχειας και της προσφυγιάς, ξοδεύοντας καθημερινά δεκάδες εκατομμύρια για την διεξαγωγή του. Ενώ συμβαίνων όλα αυτά και ο πλανήτης βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού της γενικής καταστροφής, η ντόπια και πολυεθνική εργοδοσία προσπαθεί να εκμεταλλευτή, φυσικά προς όφελός της και να περιορίσει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων, αμφισβητώντας ακόμη ακόμη και το οκτάωρο, μια κατάκτηση που σφραγίστηκε από το αίμα δεκάδων χιλιάδων απεργών ενάμιση αιώνα πριν.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αντίθεσή μας στην οποιαδήποτε συμμετοχή με οποιοδήποτε τρόπο της χώρας μας στον πόλεμο.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αντίθεσή μας σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, σε κάθε είδος ελαστικής μορφής εργασίας, σε μειώσεις μισθών, σε κατάργηση των κεκτημένων εργασιακών μας δικαιωμάτων.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και δεν δεχόμαστε τα αντιδημοκρατικά μέτρα που αμφισβητούν την ελευθερία στην συνδικαλιστική δράση.

Λέμε ΌΧΙ στην κάθε παρέμβαση, αφοπλισμό και ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων και των Σωματείων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ σταθερή δουλειά με ίσα δικαιώματα για όλους, ισχυρές Σ.Σ. Εργασίας, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και διατάξεων.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΤΙΜΟΥΜΕ τους ΝΕΚΡΟΥΣ και τους ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΌΠΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 1Η ΜΑΗ