Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας: Όλοι στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη

 


ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ Ν
ΟΈΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 11:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ALPHA BANK)

Το κράτος με τη βοήθεια των κυβερνητικά ελεγχόμενων ΜΜΕ προσπαθεί διαρκώς να παρουσιάσει, αρχικά, την πανδημία COVID 19, και στη συνέχεια τον πόλεμο στην Ουκρανία ως τις βασικές αιτίες για την ενεργειακή φτώχεια, τα πολλαπλά κύματα ακριβείας σε βασικά αγαθά και τον εργασιακό μεσαίωνα. Παρατηρείται μια συνεχόμενη αύξηση των τιμών σε τρόφιμα και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης, απογείωση των τιμών σε καύσιμα, όπως το πετρέλαιο, η βενζίνη και το φυσικό αέριο και, σχεδόν, διπλασιασμός στους
λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πολιτική και οικονομική ελίτ, προκειμένου να πετύχουν τη μεγιστοποίηση του κέρδους, οδηγούν την κοινωνική βάση σε πρωτοφανή επίπεδα φτωχοποίησης.
Την ίδια στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις δεν αρκούν για να
καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων, ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη έρχεται να επεκτείνει τα ποσοστά ανεργίας, να δυσχεράνει τις εργασιακές συνθήκες με την αύξηση του χρόνου εργασίας και να τσακίσει τα εργατικά δικαιώματα με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιών, σπέρνοντας τρομοκρατία στους εργαζόμενους και βυθίζοντάς
τους στην εργασιακή επισφάλεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της
ποινικοποίησης των απεργιών είναι η επίθεση του κράτους στον δίκαιο αγώνα των απεργών στη Μαλαματίνα που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και διεκδικούν να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας, αλλά και των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση. Ταυτόχρονα, η ταχεία ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, της υγείας, της παιδείας, των περιβαλλοντικών πόρων, του φυσικού τοπίου αλλά και διάφορων κοινωνικών υπηρεσιών, που έχει στόχο τον επιπλέον πλουτισμό του κεφαλαίου, συντελεί στην καταλήστευση της κοινωνικής βάσης και οδηγεί τον λαό σε πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαθλίωσης.
Για τον λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ο ανυποχώρητος αγώνας είναι ο μοναδικός δρόμος για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων τους. Μπροστά σε αυτή την ιδιαίτερα ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται και βλέποντας ότι το άμεσο μέλλον μας επιφυλάσσει ακόμη πιο βαθιά φτώχεια, ανεργία και εργασιακή επισφάλεια, ο αγώνας ενάντια στο κυρίαρχο εκμεταλλευτικό σύστημα λαμβάνει σήμερα διαστάσεις ενός αγώνα επιβίωσης, ζωής ή θανάτου. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν δίκτυα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στις γειτονιές και τις πόλεις που θα μπλοκάρουν έμπρακτα την απόπειρα εξαθλίωσης και λεηλασίας μας. Eίναι αναγκαίος ο συντονισμός των αγώνων και ο ξεσηκωμός των εργαζομένων.
Απέναντι στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος , η ελπίδα βρίσκεται στον ταξικό και διεθνιστικό αγώνα των εργαζομένων και όλου του λαού, για την ειρήνη και την ελευθερία, για την ήττα του πολέμου του κεφαλαίου, για την κοινωνική απελευθέρωση και την εργατική χειραφέτηση.
Η διαφοροποίηση από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα και όχι χωροταξικό ή οτιδήποτε άλλο. Δεν περιμένουμε τίποτα από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ των εκατομμύριων, των «προγραμμάτων κατάρτισης», του εργοδοτικού, εταιρικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ούτε όμως από την ηγεσία του ΠΑΜΕ που υπονομεύει τις δυνατότητες για την κλιμάκωση και τη δυναμική των απεργιακών κινητοποιήσεων. Το εργατικό κίνημα πρέπει να επιδιώκει με τους αγώνες την όξυνση της κοινωνικής και ταξικής σύγκρουσης και όχι οι αγώνες να λειτουργούν μόνο ως διαμαρτυρία και αποκάλυψη. Το εργατικό κίνημα , σε σύγκρουση με το κράτος και το κεφάλαιο θα αντιπαρατίθεται με αποφασιστικότητα.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ.
• Κάτω ο αντεργατικός Νόμος Χατζηδάκη, απειθαρχία στην εφαρμογή του!
• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό!
• Μείωση του χρόνου εργασίας!
• Ρεύμα, θέρμανση, υγεία και καύσιμα δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό και όχι στις κερδοσκοπικές εταιρείες. Μπλόκο στην αχαλίνωτη κερδοσκοπία των μεγαλεμπόρων, και των εταιρειών, στην «απελευθέρωση» των αγορών που φέρνουν αβάσταχτη ακρίβεια και φτώχεια!
• Να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος στην Ουκρανία! Καμιά εμπλοκή! Όχι στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. – Ρωσίας στην περιοχή!
•Να σταματήσει η καταστολή των αγώνων και των απεργιών. Να παύσουν οι διώξεις, και οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων.
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗΣ!
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΝΟΙΧΤΟ

Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας - Για υγεία, ζωή και ελευθερία