Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Πειραιάς και Σούδα λιμάνια των λαών – Όχι ορμητήρια των ιμπεριαλιστών! Ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟικοί μακελάρηδες!

 Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει τον ελλιμενισμό και την παρουσία στον Πειραιά του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «George W. Bush», που επιχειρεί στη Μεσόγειο, ενταγμένο στη δύναμη του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, καθώς και του γαλλικού «Charles De Gaulle», που αναμένεται να δέσει στη Σούδα στις 18 του Φλεβάρη και να πραγματοποιήσει συνεκπαίδευση με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας.

Η παρουσία των δυο αυτών αεροπλανοφόρων αποτελεί κρίκο στο παραπέρα βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στο έδαφος του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που μαίνεται εδώ κι έναν χρόνο κι έχει περάσει σε επικίνδυνη τροχιά κλιμάκωσης. Φανερώνεται ο ειδικός ρόλος που παίζουν κατά των λαών οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας με προεξάρχουσες εκείνες στην Αλεξανδρούπολη και στη Σούδα, που συμμετέχουν ενεργά σε δεκάδες ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Η επέκταση του πλέγματος των αμερικανονατοϊκών βάσεων, η αξιοποίηση ακόμη και πολιτικών υποδομών όπως το λιμάνι του Πειραιά, οι επιθετικές για τους λαούς Συμφωνίες όπως η Ελληνοαμερικανική και Ελληνογαλλική, οι δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου όπως αυτές στις οποίες συμμετέχουν και τα συγκεκριμένα αεροπλανοφόρα έρχονται να προσθέσουν κομμάτια στο παζλ της εμπλοκής. Φανερώνουν τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού που παίζουν με τη φωτιά του πολέμου, που αποθεώνουν τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο αντιποίνων.

Αυτή η επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής που μυρίζει μπαρούτι για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής, είναι η ίδια που καθημερινά καταδικάζει τη λαϊκή οικογένεια στην ακρίβεια σε ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα. Αποτελούν ξεκάθαρη πρόκληση οι πανηγυρισμοί για τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που δαπανώνται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, την ώρα που ο λαός πεινάει και κρυώνει. Πολύ περισσότερο αποτελεί πρόκληση να παρουσιάζουν ως δήθεν εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που αιματοκυλάνε τους λαούς για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε το λαό της Καρδίτσας να εκφράσει με κάθε τρόπο την εναντίωσή του στην παραπέρα εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους! Να μη δεχθεί τη μετατροπή των λιμανιών σε ΝΑΤΟικά αγκυροβόλια κατά άλλων λαών! Να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή πάλη για να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές. Να σταματήσει η με κάθε τρόπο συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων.

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!