Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Παλαμά

Δεκαπέντε χρόνια σχεδόν μετά την κατασκευή του, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Παλαμά ξεκίνησε τη λειτουργία του, με τα πρώτα μαθήματα που έγιναν σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής βρίσκεται στην ανατολική είσοδο του Παλαμά από την πλευρά της Ιτέας, απέναντι από το Σταθμό Γεωργικής Έρευνας (Φυτώριο) και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Παλαμά.
Μετά από πολλά χρόνια που το Πάρκο ήταν ανενεργό, ο χώρος του καθαρίστηκε για πρώτη φορά από τα αγριόχορτα, συντηρήθηκε και διαγραμμίστηκε, με πρωτοβουλία της σημερινής δημοτικής Αρχής και προσωπικά του δημάρχου κ. Κων/νου Πατσιαλή.
Τα ποδήλατα και τα αυτοκινητάκια που είχαν αγοραστεί για να χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση παιδιών στο Πάρκο, ήταν επί χρόνια στις συσκευασίες τους, καταχωνιασμένα στις αποθήκες του δήμου. Πολλά από αυτά, λόγω χρόνιας αχρηστίας, θέλουν επισκευή για να λειτουργήσουν, ενώ κάποια άλλα συντηρήθηκαν εύκολα, μεταφέρθηκαν στο Πάρκο και τέθηκαν σε λειτουργία, με πρώτους εκπαιδευόμενους τους μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου.
Στην έναρξη λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, παραβρέθηκε και μίλησε στα παιδιά ο δήμαρχος κ. Κων. Πατσιαλής. Επίσης, ο υποδιοικητής της Τροχαίας Καρδίτσας κ. Αγαθοκλής Ραφτόπουλος, αστυνόμος Β’, ο οποίος έκανε τα πρώτα μαθήματα κυκλοφορίας στους μαθητές με ποδήλατα και μικρά τετράτροχα οχήματα, δίνοντάς τους ταυτόχρονα πληροφορίες για τα σήματα στους δρόμους, καθώς και για τον σωστό τρόπο που κινούνται οι άνθρωποι -πεζή ή με οχήματα- παρακολουθώντας την σήμανση και τις διαγραμμίσεις επί των οδών, των ποδηλατοδρόμων και των πεζοδρόμων.
Όπως ανακοινώθηκε, από την νέα σχολική χρονιά, τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής θα ενταχθούν στο σχολικό πρόγραμμα και όλοι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου Παλαμά θα περάσουν δύο φορές από το Πάρκο για να εκπαιδευτούν.
Μαζί με τον κ. Ραφτόπουλο, στα μαθήματα συμμετείχε και η ανθυπαστυνόμος κ. Φωτεινή Καραϊσκου, ενώ από πλευράς δημοτικής Αρχής ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Χρήστος Βαϊόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Αντ. Θεοδώρου, η πρόεδρος της Δ.Κ. Παλαμά κ. Μαρία Μουτσανίδου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Τζέλλας, ο δημοτικός σύμβουλος και διευθυντής του 1ου δημοτικού σχολείου κ. Κώστας Δασκαλόπουλος, καθώς και το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στους εκπαιδευόμενους μαθητές, δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα οδήγησης ποδηλάτου.