Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ισχυρή χαλαζόπτωση στο Δ. Σοφάδων

Ισχυρή και καταστροφική ήταν η χαλαζόπτωση που έπληξε αγροτικές εκτάσεις στο Δ. Σοφάδων το μεσημέρι της Κυριακής 15/6/2014. Η ένταση του φαινομένου ήταν τέτοια που εκτιμάται ότι οι ζημιές που έγιναν σε μια έκταση 8.000 στρεμμάτων περίπου ήταν πάρα πολύ μεγάλες.
Η χαλαζόπτωση έπληξε κυρίως το αγρόκτημα του Ερμητσίου αλλά και της Κυψέλης, της Πασχαλίτσας και της Ματαράγκας. Ζημιές έγιναν κυρίως σε καλλιέργειες βαμβακιού, σιταριού, καλαμποκιού, ρίγανης κλπ.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρίγκας Ηλίας το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφτηκε την περιοχή όπου διαπίστωσε το μέγεθος και την έκταση του φαινομένου και ενημέρωσε άμεσα τους παράγοντες του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναγγελία των ζημιών.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων έκανε την εξής δήλωση: "για μια ακόμα χρονιά η περιοχή μας πλήττεται καίρια δίνοντας πρόωρο τέλος στην φετινή καλλιεργητική περίοδο για δεκάδες αγρότες του δήμου μας. Όπως κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις έτσι και τώρα ο δήμος μας κινήθηκε άμεσα και δρομολόγησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου οι πληγέντες να ασκήσουν τα δικαιώματά τους για την αποζημίωση που προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ. Ελπίζουμε και πιέζουμε ώστε ο έλεγχος των καλλιεργειών και η εκτίμηση των ζημιών να γίνει άμεσα, δίκαια και αντικειμενικά".