Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

‘‘Με λένε Ηλία’’ Θεατρική διασκευή του παραμυθιού ‘Τα παπουτσάκια που λένε παραμύθια’ της Αγγελικής Βαρελλά στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων Δήμου Καρδίτσας

‘‘Με λένε Ηλία’’
Θεατρική διασκευή του παραμυθιού ‘Τα παπουτσάκια που λένε παραμύθια’ της
Αγγελικής Βαρελλά
στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων Δήμου Καρδίτσας

Σάββατο 20, ώρα 11.00 π.μ. Κινηματοθέατρο Καρδίτσας
Κυριακή 21, ώρα 04.00 μ.μ. Ιππικό Κέντρο Καρδίτσας ‘Φειλόνικος’

Δεκέμβρης 2014

Είσοδος ελεύθερη


σημείωμα σκηνοθέτη:
Μια ιστορία με ήρωα ένα παιδί με ειδικές ικανότητες. Μια ιστορία που αφορά την διαφορετικότητα και την αξία της αγάπης, της ψυχικής δύναμης και των πνευματικών χαρισμάτων στην ανθρώπινη ζωή. Ένα ταξίδι αγάπης, αισιοδοξίας και δύναμης μέσα από τη διασκευή του Βραβευμένου από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου παραμυθιού: «Τα παπουτσάκια που λένε παραμύθια» της γνωστής συγγραφέα, Αγγελικής Βαρελλά.
Οδηγοί σ’ αυτό το ταξίδι θα είμαστε εμείς τα παιδιά σας, οι γονείς σας και οι φίλοι σας. Ακολουθήστε μας λοιπόν για να ανακαλύψουμε μαζί το πνεύμα των Χριστουγέννων, δηλαδή την απλή, αγνή αγάπη, γενναιοδωρία και αλληλεγγύη. Πρόκειται για μία σύγχρονη παράσταση από τα μέλη των ομάδων παιδιών 9 έως 12 ετών, νέων 13 έως 17 ετών και ενηλίκων του ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικού Εργαστηρίου Καρδίτσας που απευθύνεται τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους θεατές.

λίγα λόγια για το έργο:
Είναι δυνατόν τα μιλάνε τα παπουτσάκια; Και βέβαια είναι, όταν μάλιστα έχουν να διηγηθούν παραμύθια που δίνουν θάρρος και κουράγιο.
Ο Ηλίας είναι ένα παιδί της χαράς. Μόνος του βρίσκει τρόπο να ξεπεράσει το βάσανό του και να κάνει όσο γίνεται πιο όμορφη τη ζωή του και τη ζωή των άλλων γύρω του. Τα παπουτσάκια, που του έφτιαξε ο πατέρας του και που δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ, γίνονται αφορμή να δώσει χαρά και παρηγοριά στους άλλους.

συντελεστές παράστασης:
Διασκευή Κείμενου: Μέλη ομάδων ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικού Εργαστηρίου Καρδίτσας
Σκηνοθεσία - Διδασκαλία: Σπύρος Μπουντούρης
Βοηθός Σκηνοθέτη - Επιμέλεια Κειμένου: Αργυρώ Πιοτογιαννάκη
Μουσική - Διδασκαλία Τραγουδιών: Θάνος Φερφυρής
Κίνηση - Χορογραφίες: Βάσω Κυρίτση
Σκηνικά-Έργο Αφίσας: Πόπη Σχιζοδήμου
Αφίσα - Πρόγραμμα: Αγλαΐα Λάμπρου, Αργυρώ Πιοτογιαννάκη, Μαριάνθη Νασιοπούλου
Φροντιστήριο: Κατερίνα Κανελλάκου, Γιάννα Θεάκου, Αγλαΐα Λάμπρου
Video: Βασίλης Στάθης
Φωτογραφίες - Δημιουργικό: Μαριάνθη Νασιοπούλου

Παίζουν: Αλέξανδρος Αμπράζης, Γιώργος Βούλγαρης, Ευαγγελία Δεληγιάννη, Μαρία Δρόσου, Νικολέτα Καραουλάνη, Ηλίας Καραουλάνης, Πηνελόπη Κοντοκώστα, Κωνσταντίνος Κρικώνης, Γιάννης Κρομμύδας, Εβελίνα Λαγού, Κωνσταντίνα Μαρκαντώνη, Δημήτρης Μητρόπουλος, Σταματία Μητροπούλου, Ηρακλής Νατσιόπουλος, Υρώ Ντιβανίδη, Θωμάς Σιακάρας, Ζωή Σπανού, Λυδία Στάθη, Δημήτρης Σταμούλης, Ιωάννα Τσαουσάι, Μαριαλένα Χατζή, Δημήτρης Χατζής και Κωνσταντίνος Ψαχούλας

Μουσική θα παίξουν ζωντανά: Θάνος Φερφυρής- κιθάρα, κρουστά
Θανάσης Νικολάου- κιθάρα, ούτι, κρουστά

τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας
Εμπορικό Κέντρο Καρδίτσας, 6ος όροφος
τηλ. 2441023025, 6974958683
6977736548 & 6984036309 (What's Up)
ηλεκτρ. ταχ. theatrokar@yahoo.gr