Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΔΟΕ TO KΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ"


 
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ "ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
"ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ"
 
Η πρόταση της Λαγκάρντ για την μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα, αν και εμφανίζει αρκετά πλεονεκτήματα (και μειονεκτήματα) για την χώρα μας, είναι εξαιρετικά απίθανο να γίνει αποδεκτό από την "Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή", αλλά και από τις περισσότερες χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα για τους λόγους που προβλήθηκαν από την κ. Λαγκάρντ.
Αυτό όμως που θα μπορούσε να γίνει, είναι η μόνιμη εγκατάσταση της έδρας της "Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής" στην χώρα μας (από την Λωζάνη που είναι τώρα), και μάλιστα στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου Κέντρου Πολιτισμού "Σταύρος Νιάρχος".
Αυτό θα έδινε βιωσιμότητα στο κέντρο Πολιτισμού που ήδη τίθεται εν αμφιβόλω, θα προσέδιδε αίγλη, διεθνή αποδοχή και σεβασμό στην "Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή" και διεθνή αναγνωρισιμότητα στο Κέντρο Πολιτισμού ως ένα παγκόσμιο σύμβολο του Ελληνικού πολιτισμού.
Θα μπορούσε συνεπώς η κυβέρνηση (η "κοινωνία αξιών" θα το προτείνει επίσημα), με αφορμή την πρόταση Λαγκάρντ, να αξιοποιήσει διαπραγματευτικά την ευκαιρία για την μόνιμη εγκατάσταση της Έδρας της "Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής" στην Ελλάδα, στην πατρίδα των Ολυμπιακών αγώνων.
Αυτό θα αναβάθμιζε το κύρος της Επιτροπής αλλά και των Ολυμπιακών αγώνων στην παγκόσμια συνείδηση!!

Γραφείο τύπου_κοινωνία αξιών