Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ:ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΕΓΝΗ

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό περίπου (συκωτάκια-πνευμόνια-καρδιά-νεφρά) από αρνί ή κατσίκι, πλυμμένα καλά και κομμένα σε κομμάτια.
1 μικρό ποτήρι του κρασιού, λάδι ελιάς.
5-6 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε κομμάτια
1+1/2 κουτάλι σούπας ντοματοπολτό.
άνηθο μπόλικο ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι.
Λίγο σπανάκι ψιλοκομμένο - μία χούφτα περίπου.
1 μαρούλι το τρυφερό μόνο μέρος του - την καρδιά.
Λίγο μοσχοκάρυδο-προαιρετικά.

ΠΩΣ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Σε μία κατσαρόλα με νερό, βράζουμε το κομμάτια του κρέατος, μέχρι να μαλακώσουν.
Πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια,το σπανάκι και το μαρούλι, σε μικρά κομμάτια.Τα βάζουμε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βάζουμε σε σιγανή φωτιά μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα χόρτα και τα ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε για να απορροφηθεί
Τώρα προσθέτουμε τον τοματοπολτό,αραιωμένο με λίγο νερό,τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας.
***Μοσχοκάρυδο, αν μας αρέσει.
Σε λίγο ρίχνουμε και τα κρεατικά που έχουμε βράσει, ανακατεύουμε και προσέχουμε ώστε να μείνει λίγος ζωμός πριν την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ - Είναι έτοιμη για σερβίρισμα...


ΠΗΓΗ:http://magirevoparadosiaka.blogspot.gr/