Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

INFO: ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Καλώς Ήλθατε στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Καλώς ήρθατε σε έναν τόπο απίστευτης ομορφιάς και γαλήνης. Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, αναπτύσσεται περιμετρικά της λίμνης Ν. Πλαστήρα και δημιουργήθηκε από τη συνένωση των Δήμων Πλαστήρα και Νεβρόπολης Αγράφων με έδρα Το Μορφοβούνι, που βρίσκεται 23 km δυτικά της Καρδίτσας. Βόρεια συνορεύει με τον Δήμο Μουζακίου, δυτικά με τον Δήμο Αργιθέας, ενώ ανατολικά και νοτιοανατολικά με τον Δήμο Καρδίτσας. Αυτός ο πανέμορφος τόπος, όπου η ανθρώπινη παρέμβαση δημιούργησε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, με την πλούσια γη και τους φιλόξενους ανθρώπους, θα σας γεμίσει εικόνες και εμπειρίες, που θα σας μείνουν αξέχαστες όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα χαρακτηρίζεται ως ορεινός, καθώς το υψόμετρο κυμαίνεται από 200 - 1400 μέτρα. Η καλλιέργεια αμπελιών

και οπωροκηπευτικών, όπως επίσης και η κτηνοτροφία, αποτελούν τις κύριες ασχολίες των κατοίκων. Η συνεχής τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης με τη δημιουργία ξενοδοχείων, ξενώνων, τουριστικών εγκαταστάσεων εστίασης και αναψυχής σε όλες σχεδόν τις Τοπικές κοινότητες, έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της απασχόλησης και στην ανάπτυξη του τριτογενούς τομέα.

Γενικά


Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, με έδρα το Μορφοβούνι συστάθηκε με το Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α /7-6-2010) γνωστό ως "Καλλικράτης". Αποτελείται από δύο δημοτικές ενότητες, οι οποίες αντιστοιχούν στους δύο συγχωνευθέντες Δήμους, ήτοι Πλαστήρα και Νεβρόπολης Αγράφων. Κάθε δημοτική ενότητα αποτελείται από τις τοπικές κοινότητες, οι οποίες αντιστοιχούν στα διαμερίσματα των πρώην Δήμων.

Η δημοτική ενότητα (πρώην Δήμος) Πλαστήρα έχει συνολικά 3.791 κατοίκους και έκταση 93.166 στρέμματα (απογραφή 2001). Ο πρώην Δήμος λειτούργησε από το 1999 έως το 2010 με έδρα το χωριό Μορφοβούνι.

Η δημοτική ενότητα (πρώην Δήμος) Νεβρόπολης Αγράφων καταλαμβάνει έκταση 105.184 στρέμματα και έχει συνολικό πληθυσμό 3.601 κατοίκους (απογραφή 2001). Ο πρώην Δήμος λειτούργησε από το 1999 έως το 2010 με έδρα το χωριό Πεζούλα.

Η λίμνη Ν. Πλαστήρα ως έργο φέρει τη σφραγίδα του Νικολάου Πλαστήρα, ο οποίος από τη στιγμή της σύλληψης της ιδέας μέχρι το θάνατό του, υποστήριζε και προώθησε με φανατισμό την κατασκευή του.


Αυτό το αναμφισβήτητα μεγάλο έργο, με τις μοναδικές για τις γύρω περιοχές ωφέλειες, έμελλε να στιγματίσει για πάντα τον τόπο και το τοπίο. Από τις σπάνιες περιπτώσεις που μια ανθρώπινη παρέμβαση συνεργεί στη δημιουργία ενός απαράμιλλης ομορφιάς φυσικού περιβάλλοντος, που φυσικά καθιέρωσε τη λίμνη ως έναν από τους πλέον διάσημους τουριστικούς προορισμούς. Χιονισμένη ή καταπράσινη, φθινοπωρινή ή δροσιστική, μοιάζει «άλλη» κάθε εποχή -κάθε στιγμή της μέρας- χαρίζοντάς μας σπάνιες εικόνες, άλλα τοπία, άλλα χρώματα, άλλες ομορφιές

Η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί το πλέον πετυχημένο παράδειγμα παρέμβασης του ανθρώπου στη φύση. Η αρμονία και η ομορφιά του τοπίου δίνει την αίσθηση ότι η λίμνη είναι φυσική, και μόνο όταν φθάνει κανείς στο φράγμα καταλαβαίνει ότι είναι αποτέλεσμα τεχνικού έργου.

Οι περισσότερες υποδομές συγκεντρώνονται στις δυτικές όχθες της λίμνης. Εδώ βρίσκεις πάμπολλα καφέ κι εστιατόρια με εκπληκτικές γαστρονομικές απολαύσεις, ξενώνες και ξενοδοχεία για κάθε βαλάντιο, σκαρφαλωμένα στις πλαγιές πλάι στις όχθες, να προσφέρουν πανοραμική θέα στη λίμνη. Χώροι συχνά εντυπωσιακοί, γεμάτοι ζεστασιά -κι άλλοτε με μια πολυτελή ατμόσφαιρα που συνθέτουν μπαρόκ επιρροές. Τοξοβολία πλάι στις ακτές, βαρκάδα, κανό, ιππασία, ποδηλασία, ορεινές διαδρομές, ποδήλατο λίμνης θα βρει κανείς ώστε να αξιοποιήσει το χρόνο δημιουργικά και ευχάριστα.
Εκδηλώσεις του Δήμου


Φεστιβάλ Λιμνών

Την περίοδο του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ της Λίμνης αποτελεί ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός της περιοχής. Θεατρικές παραστάσεις, μουσική, χορός, διαλέξεις και πολλά ακόμη πολιτιστικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, χαρίζουν μοναδικές αξέχαστες στιγμές σε όσους έχουν τη τύχη να τα παρακολουθήσουν. Με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και ερμηνευτών, αναδεικνύονται ποικίλες όψεις του παραδοσιακού, αλλά και σύγχρονου πολιτισμού.

Διάπλους Λίμνης Πλαστήρα

O κολυμβητικός διάπλους της Λίμνης Πλαστήρα διοργανώνεται κάθε χρόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου με τη συμμετοχή αθλητών από όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Οι κολυμβητές που παίρνουν μέρος διανύουν την απόσταση από την Πλάζ Πεζούλας έως την Πλάζ Λαμπερού.

Xterra Greece


H κορυφαία διοργάνωση αγώνων off road τριάθλου, trail running και ποδηλασίας εκτός δρόμου, με περισσότερους από 170 αγώνες στην Αμερική και παρουσία σε 31 χώρες σε όλο τον κόσμο, διοργανώνεται στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα με εκκίνηση από τη πλαζ Πεζούλας.

Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους 300 αθλητές από 25 χώρες από όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν στην περιοχή για να συμμετάσχουν στον πρώτο αγώνα off-road τριάθλου στην χώρα μας.

Η διοργάνωση προσφέρει χρηματικά έπαθλα στους νικητές και δυνατότητα πρόκρισης στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA, στους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες των ηλικιακών κατηγοριών.

Η Ελλάδα άλλωστε από το 2013 αποτελεί μέλος της οικογένειας των αγώνων XTERRA ως μέρος του Ευρωπαϊκού (European Tour) και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (World Tour).

Ο αγώνας περιλαμβάνει 1500 μέτρα κολύμβησης, 30 χιλιόμετρα ποδηλασίας με mountain bike και 10 χιλιόμετρα τρέξιμο σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους.

Όλοι οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό απόλαυσαν ένα άρτια οργανωμένο αγώνα σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και έθεσε την βάση για την καθιέρωση των αγώνων XTERRA στην Ελλάδα.

Ποδηλατικός γύρος


Είναι μια εκδήλωση που σκοπό έχει να φέρει τους φίλους του ορεινού ποδηλάτου στην περιοχή και συγκεκριμένα στη διαδρομή 12χιλ. «πλαζ Πεζούλας, Βοτανικός κήπος Νεοχωρίου - πλαζ Πεζούλας» , ώστε να θαυμάσουν την περιοχή , να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα στη φύση και να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους χόμπι. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, για παιδιά κάτω των 14 χρονών ενώ πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους. Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να φέρει το ποδήλατό του και υποχρεωτικά το κράνος του. Οι ποδηλάτες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης για τεχνικό έλεγχο του ποδηλάτου και ενημέρωση. Η διαδρομή είναι σηματοδοτημένη σύμφωνα με τους κανονισμούς της διεθνούς ομοσπονδίας ποδηλάτου. Σε όλους τους συμμετέχοντες δίδονται αναμνηστικά διπλώματα και στους νικητές μετάλλια.

Αθλητικό Καλοκαίρι

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα διοργανώνει Αθλητικές δραστηριότητες και αγώνες σε όλα τα Δ.Δ. του Δήμου. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η συμμετοχή , η ψυχαγωγία και η δημιουργική απασχόληση με τον αθλητισμό των παιδιών ή μεγαλύτερων σε ηλικία επισκεπτών που θα βρίσκονται στο Δ.Δ. του Δήμου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Για ένα συνεχόμενο μήνα θα υπάρξει γκάμα αθλητικών δραστηριοτήτων που αφορούν το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το ποδήλατο βουνού, το ψάρεμα, το μίνι τένις, την κολύμβηση καθώς και περιπάτους στο δάσος.

Ο Δήμαρχος κ. Τσιαντής Δημήτριος και οι συνεργάτες του στοχεύουν κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή (κατά την περυσινή χρονιά συμμετείχαν πάνω από 400 παιδιά & ενήλικες - και προσέφεραν ψυχαγωγία σε πολλούς περισσότερους). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί συντοπίτες μας σχεδιάζουν τις διακοπές τους στον ορεινό Δήμο μας για να συμμετέχουν στις αθλητικές εκδηλώσεις μας.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν γίνει πλέον θεσμός. Όπως γίνεται με τον διάπλου της λίμνης Πλαστήρα που μαζεύει αθλητές από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας, και διαφημίζει την λίμνη και τον Δήμο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Δήμος μας υλοποιεί ένα πρωτοποριακό αθλητικό καλοκαίρι με δράσεις καινοτόμες για τα δεδομένα της τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο στον Νομό μας αλλά και στην επικράτεια.

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός "Α.Σαμαράκης"

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα για να τιμήσει τον λογοτέχνη Α. Σαμαράκη, του οποίου οι ρίζες καταγωγής ακουμπούν στο Μορφοβούνι, έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα προκηρύσσει τον Διαγωνισμό Διηγήματος «Αντώνης Σαμαράκης» με στόχο να τιμηθεί η μνήμη του και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης νέων συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο.

Ο διαγωνισμός, απευθύνεται σε όσους μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας και γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας αρκεί η ηλικία τους να μην ξεπερνά το 45ο έτος.

Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετέχουν με ένα μόνο διήγημα το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί και δεν ξεπερνά τις 2.000 – 2.500 λέξεις. Το θέμα είναι ελεύθερο. Σε κάθε διακριθέντα θα απονεμηθεί ειδικό αναμνηστικό τιμητικής διάκρισης ενώ στους τρεις πρώτους θα απονεμηθεί χρηματικό βραβείο και στους τρείς επόμενους ειδικός έπαινος.

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευτούν σε ειδική Ανθολογία, που θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο «Καστανιώτης». Για την συγκεκριμένη έκδοση οι συγγραφείς παραχωρούν αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και η κριτική επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους συγγραφείς και επιστήμονες, με πρόεδρο τον κ. Βασίλη Δ. Αναγνωστόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση γίνεται σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» Μορφοβουνίου Καρδίτσας.
Εκδηλώσεις ανά Τοπική Κοινότητα

Σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται σε όλα τα χωριά του Δήμου, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών. Ενδεικτικά αναφέρονται:

Δ.Ε. Πλαστήρα

Μορφοβούνι

«Ρογκατσάρια»: Στις 5 Ιανουαρίου κάθε χρόνου, οι κάτοικοι του χωριού αναβιώνουν το έθιμο.

Το Κάψιμο του αφανού: Το έθιμο πραγματοποιείται το βράδυ της Ανάστασης.

Ο "Διπλός Χορός": Ανήμερα της Πασχαλιάς, το απόγευμα, γίνεται ο διπλός (πασχαλιάτικος) χορός στην πλατεία του χωριού.

Τα «Σίγνα»: Θρησκευτικό έθιμο που πραγματοποιείται τη δεύτερη μέρα του Πάσχα μετά τη θεία λειτουργία.

Ετήσιο αντάμωμα: Την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, στη Μονής Αγίας Τριάδος πραγματοποιείται το ετήσιο αντάμωμα των Μορφοβουνιωτών.

Πλαστήρεια: Κάθε χρόνο, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, διοργανώνονται στο Μορφοβούνι τα «Πλαστήρεια» προς τιμήν του Νικόλαου Πλαστήρα, με πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και το παραδοσιακό πανηγύρι. Περιλαμβάνουν επίσης πλήθος εναλλακτικών δραστηριοτήτων όπως ποδηλασία, ημέρα ψαρέματος, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, κλπ.

Μεταφορά εικόνας της Παναγίας Κορώνας: Από το Μεσενικόλα στον Ι.Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μορφοβουνίου στις 15 Αυγούστου. Εδώ παραμένει για δύο εβδομάδες

Μεσενικόλα

Τα «Ροκαντζάρια» είναι έθιμο με αρχαίες παγανιστικές ρίζες, συμβολίζει το διώξιμο των κακών πνευμάτων και γίνεται κάθε χρόνο την Παραμονή των Φώτων.

Ο «Αναφανός»: έθιμο που συνδέεται με τη λειτουργία της Ανάστασης το Πάσχα.

Την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου γίνεται η μεταφορά με τα πόδια και με μεγάλη ακολουθία πιστών, της εικόνας της Παναγίας της Κορωνιώτισσας, από το Μοναστήρι της Κορώνας στο χωριό. Η εικόνα παραμένει μέχρι το Δεκαπενταύγουστο στο Μεσενικόλα και το απόγευμα της Γιορτής της Παναγίας μεταφέρεται στο Μορφοβούνι .

Η Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα, όπου το περίφημο τοπικό κρασί διανέμεται δωρεάν, ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 και μέχρι και σήμερα διοργανώνεται κάθε χρόνο, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον στη θέση «καστανιές», μερικές εκατοντάδες μέτρα έξω από το χωριό, το δεκαπενταύγουστο, παράλληλα με το πανηγύρι της εκκλησίας του χωριού (Κοιμήσεως της Θεοτόκου). Η Γιορτή Κρασιού πλαισιώνεται με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Κατά τις ημέρες πριν και μετά το Δεκαπενταύγουστο, γίνονται διάφορες εκδηλώσεις όπως:
Αθλητικές, με τη διεξαγωγή παιχνιδιών για τα παιδιά, αγώνων ποδοσφαίρου, τένις, μπάσκετ κ.λ.π. για τους νέους, έκθεση παλιών φωτογραφιών και ο γύρος του Κρυορέματος.
Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο γίνεται το «Παζαράκι» στην πλατεία του χωριού. Πλανόδιοι έμποροι στήνουν παράγκες με είδη προικός , παιχνίδια , ρούχα κ.λ.π., ενώ το βράδυ γίνεται γλέντι με κλαρίνα και ντόπιο κρασί.

Κερασιά

Ρογκατσιάρα: Του Σταυρού (Παραμονή των Φώτων)

Κούλουμα: την Καθαρά Δευτέρα.

Πολιτιστικό επταήμερο: Στα μέσα του Αυγούστου με συναυλίες διακεκριμένων καλλιτεχνών.

Παραδοσιακό Πανηγύρι: 21- 23 Αυγούστου.

Μοσχάτο

Γιορτή Αγίου Τρύφωνα: Στη 1 Φεβρουαρίου

Πανηγύρι του Προφήτη Ηλία: Στις 20 Ιουλίου

Ετήσιο Αντάμωμα: Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου πραγματοποιείται το ετήσιο αντάμωμα των Βλασδινών.



Άγιος Αθανάσιος, Λαμπερό

Παραδοσιακό Πανηγύρι: Στις 15 Αυγούστου.

Θρησκευτική εκδήλωση: Στις 2 Μαΐου στη μνήμη του Αγ. Αθανασίου στην ομώνυμη εκκλησία. Μετά τη θεία λειτουργία προσφέρεται κρέας με πλιγούρι.

Διάπλους της Λ. Πλαστήρα: Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Διοργανώνεται με ευθύνη του πολιτιστικού Συλλόγου και τη συμβολή του δήμου Πλαστήρα και καταλήγει στην Πλαζ Λαμπερού.

Δ.Ε. Νεβρόπολης Αγράφων

Νεοχώρι

«Ρογκατσάρια»: Γίνεται στις 5 Ιανουαρίου κάθε χρόνο, όπου ομάδες μεταμφιεσμένων του χωριού αναβιώνουν το έθιμο.

Πανηγύρι: Λαμβάνει χώρα στις 7 Ιανουαρίου και κατά τη διάρκειά του γίνεται γλέντι με φαγητό και άφθονο ποτό, με χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τα Ρογκατσάρια.

«Χελιδόνα»: Την 1η Μαρτίου με τους νέους του χωριού να καλωσορίζουν την άνοιξη με τα κάλαντα της χελιδόνας

Το κάψιμο του αφανού: Συμβαίνει το βράδυ της Ανάστασης

Πανηγύρι: Στις 17 Ιουλίου μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον Ι.Ναό της Αγ.Μαρίνας

Πολιτιστικές εκδηλώσεις: Από την 1η μέχρι τις 15 Αυγούστου από τον πολιτιστικό σύλλογο νέων Νεοχωρίου, με τις παρακάτω εκδηλώσεις: Αντάμωμα, Ρεμπέτικη βραδιά, βραδιά νεολαίας, χορός συλλόγου γυναικών, διαγωνισμός σκάκι και πιγκ-πογκ.

Παραδοσιακή φασολάδα: Στις 29 Αυγούστου προσφέρεται φασολάδα και άλλα νηστίσιμα μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη

Μεταφορά εικόνας της Παναγίας Κορώνης και της Τίμιας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ: 2ο Δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου

Μνημόσυνο πληγέντων: Τέλος Νοεμβρίου.

Κρυονέρι

Πανηγύρι: Στις 20 Ιουλίου του Προφήτη Ηλία, ξεκινάει από την παραμονή της γιορτής στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Πασχαλινοί χοροί : Ξεκινούν την Κυριακή του Πάσχα στην κεντρική πλατεία και διαρκούν τρεις ημέρες.

Τα «Σίγνα»: Θρησκευτικό έθιμο που λαμβάνει χώρα τη δεύτερη μέρα του Πάσχα και κατά τη διάρκεια του οποίου γίνεται περιφορά των εικόνων.

Φυλακτή

Παραδοσιακή γιορτή: Τη 2η μέρα του Πάσχα, στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου

Πανηγύρι: Στις 20 Ιουλίου, στη γιορτή του Προφήτη Ηλία, γίνεται δοξολογία στο ομώνυμο ξωκλήσι και ακολουθεί γλέντι.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις: Κάθε χρόνο το Δεκαπενταύγουστο διοργανώνεται τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τον «Σύνδεσμο Φυλακτιωτών Καρδίτσας».

Πεζούλα

Γιορτή Αγίου Παντελεήμονα: Στις 27 Ιουλίου.

Πανηγύρι: Στις 15 Αυγούστου. Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στα Καλύβια Πεζούλας.

Καρίτσα Δολόπων

Πανηγύρι: 15 Αυγούστου. Μεγάλο διήμερο πανηγύρι στην πλατεία του χωριού.

Πανηγύρι: Στις 23 Αυγούστου και στις 8 Σεπτεμβρίου. Στην Παναγία στο Μέγα Ρέμα και στη Μονή Πελεκητής.

Μπελοκομίτης

Πανηγύρι: Στις 29-30 Ιουνίου στη μνήμη των Αγ. Αποστόλων.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαιριού: Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπελοκομιτών

Καρβασαράς

Πανηγύρι: Τελευταία Κυριακή Ιουλίου. Το χωριό πανηγυρίζει στη γιορτή των Δώδεκα Αποστόλων, όμως το γλέντι μεταφέρεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: http://www.plastiras-ota.gr/el