Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Καρδίτσα: Αποτροπή πλειστηριασμού πλινθόκτιστης κατοικίας στην πράξη!


Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, από τις 3:30 το απόγευμα, μέλη της Κίνησης Πολιτών Καρδίτσας ενάντια στους Πλειστηριασμούς, συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου κάθε εβδομάδα την προκαθορισμένη μέρα και ώρα γίνονται οι πλειστηριασμοί. Στόχος η ματαίωση του πλειστηριασμού πλινθόκτιστης οικίας, που αποτελεί κύρια κατοικία της γηραιάς μητέρας οφειλέτη ο οποίος αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του.
Στον προθάλαμο του ειρηνοδικείου κατέφθασαν και οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι και ζήτησαν να μπουν στην αίθουσα που θα λάμβανε χώρα ο πλειστηριασμός. Μάλιστα η συμβολαιογράφος Καρδίτσας, που είχε αναλάβει τον πλειστηριασμό του πλινθόκτιστου, με προκλητική συμπεριφορά απέναντι στον κόσμο που ήταν μαζεμένος, απαίτησε να μπει στην αίθουσα και να τον εκτελέσει, παρότι τα μέλη της κίνησης με την παρουσία τους και διαμαρτυρόμενα ειρηνικά προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν.
Τελικά -γύρω στις 4:30- μετά από εντολή εισαγγελικού λειτουργού, αστυνομικοί απώθησαν βίαια τα μέλη της κίνησης και διαμορφώνοντας έναν διάδρομο, οδήγησαν δικηγόρους και συμβολαιογράφους στην αίθουσα. Παρότι η καθορισμένη ώρα της διεξαγωγής των πλειστηριασμών (4:00) είχε παρέλθει, μετά την είσοδό τους οι συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να διεξαγάγουν τον πλειστηριασμό και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών, αφού τα αστυνομικά όργανα είχαν κλείσει την είσοδο και δεν άφηναν κανέναν να μπει στην αίθουσα εκτός συμβολαιογράφων, δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών.
Τα μέλη της κίνησης παρέμειναν στον προθάλαμο τονίζοντας την ακυρότητα της διαδικασίας του πλειστηριασμού (μειωμένος χρόνος διαδικασίας και παρεμπόδιση απρόσκοπτης εισόδου στην αίθουσα απ' τα αστυνομικά όργανα), ενώ είναι γεγονός πως άλλος ένας πλειστηριασμός λαϊκής στέγης ακυρώθηκε στην πράξη, απ' την Κίνηση κατά των πλειστηριασμών Καρδίτσας!

Αξίζει πάντως να σημειωθούν τα εξής:
1. Μαζί με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας προγραμματίζουν τη διενέργεια και άλλων πλειστηριασμών (μεγαλοοφειλετών ή ιδιωτών), ενώ θα μπορούσαν να τους διαχωρίσουν και να τους πραγματοποιήσουν σε διακριτούς χώρους, με στόχο να συκοφαντήσουν το κίνημα αλληλεγγύης και να δυσφημίσουν τη δράση του.
2. Έμεινε κενό γράμμα η από 21 Σεπτεμβρίου 2017 και με αρ. Πρωτ.: 200/4/256 ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία έλεγε πως: «οι αστυνομικοί υπάλληλοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και πρώτιστο μέλημά μας είναι η διασφάλιση των καλών μας σχέσεων με την κοινωνία και τους ανθρώπους που βλέπουν τον αστυνομικό ως φίλο και συμπαραστάτη στη δυστυχία του και όχι ως ‘‘φόβητρο’’ για να μη διεκδικήσουν το δίκιο τους». Δυστυχώς, με το φόβητρο και τη δύναμη των αστυνομικών άνοιξε η αίθουσα και απωθήθηκαν βίαια τα μέλη της κίνησης.
3. Δεν πέρασε απαρατήρητος ο υπερβάλλων ζήλος παραγόντων (συμβολαιογράφος, δικηγόρος) να μπουν στη αίθουσα και να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία, όπως επίσης και η παρουσία και άλλων δικηγόρων, που ενώ το πρωί απέχουν -και σωστά- από παραστάσεις σε δίκες κλπ (εβδομαδιαία αποχή για τη δολοφονία συναδέλφου τους) δεν απέχουν όμως από τους πλειστηριασμούς.

Συμπερασματικά, για μια ακόμη φορά η αλυσίδα «δανειστών»-μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ)-Δικαστικών-Μηχανισμών Καταστολής δούλεψε για λογαριασμό των Τραπεζών. Απέναντί τους η παρουσία των μελών της κίνησης ήταν καθοριστική, αφού αποτρέποντας τον πλειστηριασμό, απέδειξε πως η μόνη εγγύηση για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τα πιράνχας των τραπεζών-κράτους- ιδιωτών, είναι η μαζικοποίηση της αντίστασης και η ματαίωσή τους στην πράξη.
Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε πολίτες και συλλογικότητες να δυναμώσουν τη φωνή μας, να κάνουμε αποτελεσματικότερη την πάλη μας.
Κάθε Τετάρτη 15:30 στο Ειρηνοδικείο Καρδίτσας κάνουμε πράξη το σύνθημα:

«ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ»

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ & ΓΗΣ STOP Κίνηση Πολιτών Ν. Καρδίτσας Τηλ.: 6979298835, fb.me/PlistiriasmoiStopKarditsas email: stop.auctions.karditsa@gmail.com