Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

11χρονη Θεσσαλονικιά διαπρέπει στην άρπα..

Παρ’ όλες τις δυσμενείς συγκυρίες της εποχής μας για την Ελλάδα, υπάρχουν ταλέντα που συνεχίζουν να λάμπουν και να χαρίζουν την ελπίδα διαπρέποντας σε διεθνείς καλλιτεχνικούς χώρους, ίσως όχι και πολύ γνωστούς και διαδεδομένους, όπως αυτός της άρπας....
Πρόκειται για την 11χρονη Θεσσαλονικιά Θέη Νικολάου η οποία μας έκανε περήφανους με την πρώτη θέση που απέσπασε σε διεθνή διαγωνισμό άρπας στην κατηγορία των “Νέων ταλέντων”.

Το σπουδαίο ραντεβού, ο 5ος Διεθνής διαγωνισμός άρπας- “Felix Godefroid”- στον οποίο συμμετείχαν κορυφαίες αρπίστες απ’ όλο το κόσμο, διοργανώθηκε στο Βέλγιο. Παρά τον έντονο ανταγωνισμό και το υψηλό επίπεδο, η Θέη Νικολάου, μαθήτρια στην τάξη Άρπας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια την κυρία Κατερίνα Γίμα- η μικρότερη από τις συμμετέχουσες στην κατηγορία της -κέρδισε τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής( που αποτελούνταν από κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού χώρου) και έκλεψε στην κυριολεξία την παράσταση

Παρουσία 200 περίπου θεατών που την αποθέωσαν με το θερμό χειροκρότημά τους το παιδί-θαύμα, η μικρή Θέη, απέσπασε με το ταλέντο και την παρουσία της την 1η θέση, χαρίζοντας μια τεράστια διάκριση στη Θεσσαλονίκη και τη χώρα μας.

Τα συγχαρητήριά μας και ένα Μεγαλο ΕΥΓΕ στους γονείς Γιώργο και Λίνα οι οποίοι ανατρέφουν αυτό το λαμπρό αστέρι που είναι βέβαιο ότι θα μας χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές και μεγάλες διακρίσεις στο μέλλον.

http://psemagrtalenta.blogspot.com

http://kala-nea.gr/?p=13207#ixzz1GTV0xI9S


http://www.on-news.gr/2011/03/11_13.html