Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Μιλά για τα κακά της κόρης της και έγινε πλούσια!

mummy blogger: Μιλά για τα κακά της κόρης της και έγινε πλούσια!
Μαµάδες µπλόγκερ υπάρχουν πολλές.  Μαµάδες που να γράφουν, όµως, τόσες λεπτοµέρειες για τις πάνες των παιδιών τους, την κατάθλιψη ή τις ιδιαίτερες στιγµές µε τους συζύγους, ελάχιστες....

Ο ιδιαίτερος τρόπος γραφής, στα όρια ανοχής και απόρριψης, καθώς και η προσωπική ιστορία της 35χρονης Χέδερ Αρµστρονγκ την ανέδειξαν σε µία από τις πλέον διαβασµένες και πλούσιες µαµάδες µπλόγκερ διεθνώς.

«Η µυρωδιά µε χτύπησε σαν τσεκούρι στο πρόσωπο. Κατάφερα να αποµακρύνω το σώµα της από πάνω µου και τα είδα, τα κακά της, µια έκρηξη από κεφτεδάκια µε σάλτσα στην κορυφή της πάνας που είχαν βρέξει σαν σιντριβάνι τα µαλλιά της».

Περιγραφές σαν κι αυτή αποδίδουν, όπως υπολογίζεται, µηνιαίως πάνω από ένα εκατοµµύριο δολάρια στην οικογένεια Αρµστρονγκ. Και δεν είναι µόνο τα παιδιά, οι δύο κόρες του ζευγαριού, η 7χρονη Λέτα και η 20 µηνών Μάρλο, που αποτελούν πηγή αστείρευτης έµπνευσης για τη µαµά τους. Ο ήσυχος πατέρας, ο Τζον, εισβάλλει συχνά στη γραµµή του πυρός, καθώς η αγαπηµένη του σύζυγος βρίσκει εξαιρετικό ενδιαφέρον στην περιγραφή και τον σχολιασµό των τσακωµών και των παρεξηγήσεών τους ή σε στιγµές που παραπέµπουν στην κρεβατοκάµαρά τους: «Μέσα σε µερικά λεπτά, ένα σύννεφο από πουκάµισα και παντελόνια και µαξιλαράκια “σεξ-ερράγησαν” σε όλο το σαλόνι».

Η πλέον δηµοφιλής mummy blogger των Ηνωµένων Πολιτειών, καλεσµένη πρόσφατα και στον Λευκό Οίκο εξαιτίας της επιτυχίας της, άρχισε το µπλογκ της dooce.com πριν από δέκα χρόνια, όταν ακόµη ζούσε µόνη κι εργαζόταν ως σχεδιάστρια ιστοσελίδων. Απογοητευµένη απότην προσωπική της ζωή, εξέφραζε περιφρόνηση για τις διδαχές των µορµόνων, στους κόλπους των οποίων ανήκε στο παρελθόν, καθώς και απογοήτευση για το τότε αφεντικό της. Τότε έγραφε µόνο για έναν στενό κύκλο φίλων, όµως σύντοµα το µπλογκ της έγινε ευρύτερα γνωστό µε αποτέλεσµανα φτάσει και στα αυτιά των γονιών της, οι οποίοι δεν χάρηκαν καθόλου µε αυτά που διάβασαν. Ούτε στη δουλειά της τα άντεξαν, έτσι σύντοµα της έδειξαν την έξοδο.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ. Μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της και ενώ υπέφερε από επιλόχειο κατάθλιψη άρχισε να καταγράφειτα συναισθήµατά της.«Ηµουν µόνη στο σπίτι µε αυτό το παιδί ναουρλιάζει και οι µόνοι άνθρωποι στους οποίους µπορούσα να στραφώ ήταν οι αναγνώστες», λέει. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε και σύντοµα βρέθηκε σε ψυχιατρική κλινική. «∆εν µπορώ να φάω, να κοιµηθώ, αν και δοκίµασα κάθε χάπι για τον ύπνο.

Είναι εκτός ελέγχου». Η κατάστασή της αντιµετωπίστηκε µε κοκτέιλ prozac, neurontin και valium, στο οποίο και επέστρεψε µετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της. «Θα τα παίρνω όσο ζω», γράφει. Κάθε φορά που την επισκεπτόταν ο Τζον, έφευγε από την κλινική µε ένα χαρτάκι µε τις σηµειώσεις της, τις οποίες και µετέφερε στο µπλογκ. Οι αναγνώστες της πολλαπλασιάστηκαν. Κρέµονταν από κάθε της λέξη και της έστελναν µηνύµατα ενθάρρυνσης. Κάπως έτσι η φήµη της εξαπλώθηκε και το 2004 το µπλογκ της ήταν από ταπρώτα προσωπικά που απέσπασαν πληρωµένη διαφήµιση. Σύµφωνα µε έρευνα της Nielsen, σήµερα έχει 4-6 εκατοµµύρια σελιδοπροβολές τον µήνα, 1.556.578 φίλους στο twitter, ενώ µεγάλες εταιρείες όπως η Verizon (τηλεπικοινωνιών) και η American Family Insurance (ασφαλιστική), διαφηµίζονται στο σάιτ της, επισηµαίνουν οι «Τάιµς» του Λονδίνου.

το ΜΎΣΤΙΚΟ της επιτυχίας; «Είναι συνδυασµός πολλών παραγόντων» εξηγεί η Αρµστρονγκ, η οποία το 2009 µπήκε στη λίστα «Forbes» των 30 γυναικών µε τη µεγαλύτερη επιρροή στα µέσα ενηµέρωσης. «Εχω ζήσει αρκετά. Επίσης, θα σας πω όλα όσα θέλετε να µάθετε. Ισως σας πω και πάρα πολλά. Είναι κάθαρση για τον κόσµο να διαβάζει για όλα τα σ… που µου συµβαίνουν. Ταυτίζονται οι άνθρωποι».
Το µπλογκ της Χέδερ Αρµστρονγκ, το dooce. com, είναι πολύ δηµοφιλές στις ΗΠΑ

«Ο,τι πιο τροµερό µπορεί να ειπωθεί για άνθρωπο, έχει ειπωθεί για µένα»

Χέδερ Αρµστρονγκ
«Πάσχει από Σύνδροµο Μινχάουζεν»

«Κακοµαθηµένη σκύλα» την αποκαλούν οι επικριτές της και αυτό είναι από τα πιο ευγενικά σχόλια που έχει αποσπάσει από τους αναγνώστες, οι οποίοι την κατηγορούν για κατάχρηση της εξουσίας που απορρέει από το µπλογκ της, ενώ της προσάπτουν ότι έκανε τη δεύτερη κόρη της για να έχει κάτι καινούργιο να γράφει. οταν µια φορά αναφέρθηκε στα κινητικά προβλήµατα της µεγαλύτερης, την επέκριναν ότι πάσχει από το Σύνδροµο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου – ψυχική διαταραχή που θέλει τον γονιό να αλλάζει νοσοκοµεία για τη θεραπεία του παιδιού από ασθένεια την οποία µπορεί και ο ίδιος να προκάλεσε µε στόχο να συγκεντρώσει συµπάθεια. το ποτήρι ξεχείλισε όταν έβαλε διαφήµιση στο µπλογκ και πιο πρόσφατα όταν αγόρασε ένα πλυντήριο που χάλασε γρήγορα και αφού δεν έβγαλε άκρη µε τους τεχνικούς, στο τέλος δυσφήµησε την εταιρεία στο twitter!

 http://www.on-news.gr/2011/03/mummy-blogger.html