Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Δεν πληρώνουν το χαράτσι και στο δήμο Παλαμά


 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Ικανοποιητική κρίνεται η μέχρι τώρα συμμετοχή των δημοτών του Παλαμά, στην άρνηση πληρωμής του χαρατσιού (ειδικό τέλος ακινήτων) που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Από την Επιτροπή...
Ενάντια στο Χαράτσι, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου και τη στήριξη του δήμου Παλαμά, ανακοινώνεται ότι κάθε βράδυ 6-8 μμ, δέχεται τα σχετικά δικαιολογητικά στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά.
Επίσης, από σήμερα και κάθε εργάσιμη ημέρα, από 10 έως 12 το πρωί, οι δημότες του Παλαμά θα μπορούν να προσέρχονται για να ζητούν πληροφορίες και να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους και στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Παλαμά – Γραφείο καθημερινότητας (εξωτερικό γραφείο, δίπλα στην είσοδο του Δημαρχείου).

Να θυμίσουμε ότι όλοι όσοι ΔΕΝ επιθυμούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) αλλά μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στο ηλεκτρικό ρεύμα, δημοτικά τέλη και ΕΡΤ, θα μπορούν να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:
-         Να πληρώσουν το ποσό που αντιστοιχεί στο ρεύμα της ΔΕΗ σε αυτόματο μηχάνημα τραπεζικών συναλλαγών (ΑΤΜ).
-         Όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, μπορούν να προσέλθουν και να πληρώσουν στο Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ Γ. Αδαμάκου (τηλ. 24440.23940) που είναι συνδεδεμένο με τράπεζα.
-         Στη συνέχεια, πρέπει να φέρουν στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου κάθε βράδυ (6-8μμ), ή στο γραφείο της Δ.Κ. Παλαμά – γραφείο καθημερινότητας (Δημαρχείο) κάθε πρωί (10-12πμ), φωτοτυπίες: Της απόδειξη πληρωμής του ρεύματος, του αποκόμματος του λογαριασμού της ΔΕΗ και της αστυνομικής τους ταυτότητας.
Αυτά τα δικαιολογητικά, θα συγκεντρώνονται και θα αποστέλλονται τμηματικά από την νομική σύμβουλο του δήμου στα γραφεία της ΔΕΗ, όπου θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να μην γίνουν διακοπές ηλεκτροδότησης.

** Η Επιτροπή Ενάντια στο Χαράτσι στο δήμο Παλαμά, επαναβεβαιώνει  για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεσή της στην επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, αλλά και στην είσπραξή του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ με την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης. Ζητά την απόσυρση του μέτρου που είναι δυσβάσταχτο και κοινωνικά άδικο.
Η Επιτροπή Ενάντια στο Χαράτσι, στέκεται δίπλα στους δημότες και τους στηρίζει με όλα τα μέσα που διαθέτει απαιτώντας ταυτόχρονα από τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμιά διακοπή ρεύματος, με πρόσχημα την μη καταβολή του τέλους.
Όποιος πολίτης επιθυμεί να λάβει σχετικές πληροφορίες για τη μη πληρωμή του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ, μπορεί να απευθύνεται στα μέλη της Επιτροπής: Πάτας Δημήτρης (αντιδήμαρχος, 6936701570), Τζέλλας Κώστας (πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου, 6974550904),  Πράπας Μάνθος (6978906153), Μητράκος Βασίλης (6976696487), Κουτσερίμπα Ζωή, Ντίνας Βασίλης (6936568168), Αρχοντής Κώστας, Κόκκουλης Κώστας και Μητρούσιας Δημήτρης.