Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η Ρεντίνα έγινε Ιστορική έδρα του Δήμου Σοφάδων .




Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το Βουλευτή Νίκο Σαλαγιάννη, η Ρεντίνα αναγνωρίστηκε ως Ιστορική έδρα του Δήμου Σοφάδων μετά από απόφαση  που έλαβε η Επιτροπή Τοπωνυμιών του Υπ. Εσωτερικών σε συνεδρίασή της την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012.
Η επιτροπή τοπωνυμιών εξέτασε το αίτημα που έγινε από το Δήμο Σοφάδων με την υπ΄αριθμ. 137/19-4-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έκρινε ότι τα επιχειρήματα του Δήμου Σοφάδων είναι ισχυρά και δικαιολογούν την αναγνώριση της Ρεντίνας ως ιστορικής έδρας του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος για το θέμα αυτό δήλωσε :
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση  μετά απ΄ αυτήν την εξέλιξη καθώς πιστεύω ότι η απόφαση της επιτροπής τοπωνυμιών δικαιώνει τόσο τη Ρεντίνα, όσο και τον ευρύτερο ορεινό όγκο της περιοχής μας.
Η Ρεντίνα κουβαλάει στη μακραίωνη ύπαρξή της ένα τεράστιο πολιτιστικό πλούτο και κρύβει μια εξέχουσα ιστορία τα οποία σε συνάρτηση με τη γεωγραφική της θέση αλλά και την ομορφιά της δικαιολογούν απόλυτα την απόφαση αυτή. Άλλωστε η Ρεντίνα έχει κηρυχθεί από την πολιτεία παραδοσιακός – διατηρητέος οικισμός, για τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
 Μια από τις βασικές προτεραιότητες  της δημοτικής αρχής αποτελεί η ανάπτυξη του ορεινού του όγκου του Δήμου ο οποίος σε συνδυασμό με το δυναμικό αγροτικό κάμπο θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον για την αναπτυξιακή προοπτική του».