Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΑΚΑΙΡΙ ΣΜΟΚΟΒΟ 2012




Πετυχημένες και ποιοτικές οι πολυήμερες εκδηλώσεις στο Σμόκοβο
Διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία το εξαήμερο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Σμόκοβο 2012» από 15 έως 20 Αυγούστου με ποικίλες και πρωτότυπες εκδηλώσεις που απευθύνονταν σε όλες τις ηλικίες, με αναφορά στον πολιτισμό, ήθη και έθιμα του τόπου μας και τον αθλητισμό. Την ευθύνη είχε ο Χορευτικός Μορφωτικός Όμιλος Σμοκόβου σε συνεργασία με την Τ.Κ Λουτροπηγής, η Δημοτική επιχείρηση Λουτρά Σμοκόβου ΑΕ, η ΑΕ Μενελαΐδος, ο Σύλλογος Φίλων Τρίτης Ηλίκίας, ο Σύλλογος Σμοκοβιτών Καρδίτσας και ο Σύλλογος Απανταχού Σμοκοβιτών.
Ξεκινώντας με τη γιορτή νεολαίας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου, στη συνέχεια την Πέμπτη 16 Αυγούστου η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων από τον Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο Αρχιμανδρίτη Αντύπα Σκανδαλάκη που στην συνέχεια τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά  του στο θρησκευτικό και εκκλησιαστικό χώρο.
Στη συνέχεια ακολούθησε παράσταση Καραγκιόζη ενώ την επόμενη μέρα αγώνας δρόμου 8000 μ , 3000 μ και 1500 μ ανδρών και γυναικών. Η εκδήλωση της τρίτης ηλικίας δρώμενα και χοροί λόγω κακοκαιρίας μεταφέρθηκαν την επόμενη μέρα μαζί με την Λαϊκοδημοτική βραδιά του Σαββάτου σε μια κατάμεστη πλατεία που η ορχήστρα του Γιώργου Κατσάρη κράτησε το γλέντι μέχρι τις 7 το πρωί της Κυριακής. Το βράδυ της ίδιας ημέρας το πρόγραμμα συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς ενώ παράλληλα το Σάββατο το πρωί έγινε η ορεινή πεζοπορία 7χλμ ο Γύρος του Αϊ –Λιά. Το απόγευμα έγινε ο ποδηλατικός αγώνας Λίμνης Σμοκόβου μήκους 8χλμ με απόλυτη επιτυχία. Την Κυριακή το απόγευμα έγινε ο καθιερωμένος διαγωνισμός Δηλωτής και την Δευτέρα το απόγευμα, η τελευταία μέρα ήταν αφιερωμένη στην Τέχνη με την καταχειροκροτούμενη θεατρική παράσταση του Αντώνη Νικολάου. Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή λήξης των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Σμόκοβο 2012» ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2013.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν φέτος με την παρουσία τους το επίτιμο μέλος της οργανωτικής επιτροπής ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος, η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Τσιάκος, οι Αντιδήμαρχοι του Δ. Σοφάδων Πάυλος Ραγιάς, Δημήτρης Κλιάρης, Κώστας Γκούγκούδης, Φώτης Τσέλιος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Βαγγέλης Κομπογιάννης, Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Νίκος Μπαντέλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ευάγγελος Τσουκνίδας, Γιώργος Κεχαγιάς, Δημήτρης Καρπούζας, οι Πρόεδροι των Τ.Κ Αηδονοχωρίου Ανδρέας Αντωνίου και Κτιμένης Γιώργος Σκονδρογιάννης.
Τέλος, να ευχαριστήσουμε το Δ. Σοφάδων και την Π.Ε Καρδίτσας, το χορηγό επικοινωνίας Σωτήρη Παρασκευάς (Πλάστης) , τα ΜΜΕ καθώς και τους αφανείς ήρωες των εκδηλώσεων που βοήθησαν τα μέγιστα.
Ραντεβού στις 29 Αυγούστου στον Αϊ – Γιάννη με θεία λειτουργία, αρτοκλασία και παραδοσιακή φασολάδα.


Για την οργανωτική επιτροπή
Ο Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου
Καραντάνας Γιάννης