Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Επίσκεψη του Βουλευτή Παύλου Σιούφα στο Δήμαρχο Σοφάδων.


Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 22 Αυγούστου ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Παύλος Σιούφας στον Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο. Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε τον Βουλευτή στο γραφείο του στο Δημαρχείο και είχαν μια ουσιαστική  και διεξοδική συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης η οποία επικεντρώθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν το Δ. Σοφάδων και στις προσπάθειες επίλυσής τους.
Ο κ. Παπαδόπουλος γνωστοποίησε στον κ. Σιούφα όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο και ζήτησε τη στήριξή  του  σε θέματα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν  μοχλό για αγροτική ανάπτυξη και τουριστική αξιοποίηση καθώς και επενδύσεις που μπορούν να απορροφήσουν την αυξανόμενη ανεργία του δήμου
Το κυρίαρχο θέμα που έθεσε επί τάπητος ο κ. Παπαδόπουλος, ήταν το θέμα των οικονομικών των ΟΤΑ το οποίο τον τελευταίο καιρό είναι συνεχώς στη επικαιρότητα  λόγω της πίεσης που ασκεί η Τρόικα για περικοπές.  Σύμφωνα  με το Δήμαρχο η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εκείνος ο θεσμός ο οποίος είναι πιο κοντά στον πολίτη και πρέπει να σταθεί όρθιος, τη στιγμή που οι πολίτες προστρέχουν σ΄ αυτόν για τα διάφορα προβλήματά τους.
Αναφέρθηκε επίσης στο επίκαιρο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες απ΄ την επέλαση του πράσινου σκουληκιού και στις επιπτώσεις που αφήνει πίσω του.
Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στην ολοκλήρωση του κλειστού αρδευτικού δικτύου απ΄τη Λίμνη Σμοκόβου. Ένα έργο ζωής για το 65 % του Δήμου που είναι αγρότες.  Τόνισε επίσης ότι ο Δ. Σοφάδων θα στηρίξει με κάθε τρόπο το  έργο του  βουλευτή και ευχαρίστησε τον κ. Σιούφα  γι΄ αυτή τους τη συζήτηση.
Ο κ. Σιούφας από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει πίεση για τα προβλήματα του τόπου και θα προσπαθήσει να μη δεχτεί άλλο πλήγμα η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του  τον κ. Παπαδόπουλο  έδωσε την υπόσχεσή του ότι το επόμενο διάστημα οι συναντήσεις τους θα είναι πιο συχνές ώστε να συζητούν εκτενέστερα τα προβλήματα του Δ. Σοφάδων.