Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ευάγγελος Λέμας: "Διάλογος & άμεσες λύσεις για τα Καταστήματα Εστίασης"

LEMAS ESTIASH-Συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Καρδίτσας κ. Ευάγγελου Λέμα με τους Καταστηματάρχες Εστίασης & Αναψυχής Ν. Καρδίτσας
Την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα της ΚΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ) Ν. Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου Καρδίτσας κ. Ευάγγελου Λέμα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εστίασης & Αναψυχής Ν. Καρδίτσας κ. Χρήστο Παππά και μέλη του Συλλόγου, για μια αμφίδρομη ενημέρωση πάνω στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.
Πολλά τα θέματα όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής ν. Καρδίτσας κ. Παππάς, βασικότερο όμως αίτημα όλων των καταστημάτων, η απόφαση για την επαναφορά της απαγόρευσης του καπνίσματος που απειλεί με ολικό αφανισμό τα καταστήματά τους. Κύριο αίτημά τους είπε ο κ. Παππάς, είναι η δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι αν το κατάστημά τους θα λειτουργήσει με τρόπο που να επιτρέπει το κάπνισμα ή όχι. Πέρα από αυτό υπάρχουν αιτήματα όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς Δήμο, Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, το τέλος παρεπιδημούντων (0,5%), τα πνευματικά δικαιώματα που αποδίδουν στις εταιρείες μουσικής κ.α.
LEMAS ESTIASH1Ο κ. Ευάγγελος Λέμας συμφώνησε απόλυτα με το δίκαιο των αιτημάτων που έχουν οι καταστηματάρχες Εστίασης και Αναψυχής Ν. Καρδίτσας, τονίζοντας ότι "οι συνεχείς φόροι, χαράτσια, ανεργία, μειώσεις μισθών, συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης γνωρίζω ότι έχουν άμεσο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις σας.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε είναι πολλά, όπως οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, που σε συνδυασμό με τη δραματική μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, έχουν σαν αποτέλεσμα την αδυναμία αποπληρωμής των οφειλόμενων στα Ασφαλιστικά ταμεία ποσών, καθώς επίσης και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δήμους, Εφορία, κλπ. που με τη λογική των προσαυξήσεων και τις απαγορευτικές στην ουσία τους «ρυθμίσεις», τα ποσά φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη και δυσκολεύουν κάθε προγραμματισμό αποπληρωμής τους!
Επίσης το δημοτικό τέλος (χαράτσι...) 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων.
-Οι παράλογες και απαράδεκτες απαιτήσεις των Οργανισμών Πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, που μόνο «εκτός πραγματικότητας» μπορούν να χαρακτηρισθούν.
-Ο νέος νόμος για τις εμπορικές μισθώσεις που προβλέπει τριετή μισθωτήρια. Υπάρχει άραγε επενδυτής που θα προχωρούσε με τριετή χρονικό ορίζοντα;
-Το ενεργειακό κόστος, που έχει μετατρέψει ουσιαστικά τη ΔΕΗ σε συνέταιρο των επιχειρηματιών.
-Η εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου που δημιουργεί πλήθος προβλημάτων στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής κι έχει ως άμεση συνέπεια την πτώση του τζίρου που φτάνει έως το 50%. Ας δοθεί το δικαίωμα επιλογής στους καταστηματάρχες να μετατρέψουν τις επιχειρήσεις τους σε καπνιζόντων ή μη, δίνοντας περισσότερα κίνητρα σε όσους επιλέξουν τη δεύτερη κατηγορία.
Ο κ. Λέμας τόνισε επίσης πως σε ότι αφορά τα προβλήματα που προκύπτουν από την κεντρική εξουσία θα είμαστε συμπαραστάτες και θα αγωνιστούμε για το δίκαιο των αιτημάτων σας, ενώ σε ότι αφορά τα προβλήματα που προκύπτουν από το Δήμο Καρδίτσας, αυτά , θα τα επιλύουμε με συννενόηση και συνεργασία.
Ο διάλογος είναι πάντα χρήσιμος και μέσα από αυτόν, είμαι σίγουρος, ότι θα βρούμε άμεσες λύσεις"!


http://i-poli-tis-zois-mas7.webnode.gr/